Izvor:RTS

Prsten sa 24.679 dijamanata ušao u Ginisovu knjigu rekorda

Onima kojima jedan dijamant nije dovoljan, indijska kompanija "SVA Dajmonds" ima savršen prsten za njih u obliku pečurke bukovače, u kome se nalazi 24.679 dijamanata.

Kompanija za proizvodnju nakita sa sjedištem u Indiji oborila je Ginisov rekord, tako što je u jedan prsten ugradila nevjerovatnih 24.679 dijamanata, prenosi RTS.

Ovaj spektakularni prsten svojim dizajnom podsjeća na pečurku bukovaču.

„Bukovača simbolizuje besmrtnost i dugojvečnost“, navodi u saopštenju Abdul Gafur Anadijan, generalni direktor „SVA Dajmonds“.

Zamršena struktura prstena nastala je izlivanjem zlata u plastični kalup, da bi se dobila 41 jedinstvena latica pečurke. Zatim je svaka latica ručno ukrašena prirodnim dijamantima.

Sjajni prsten težak je 340 grama, a njegova vrijednost je procjenjena na 95.243 dolara, navodi se u saopštenju. Tim nezavisnih gemologa verifikovao je prsten, a svjetski rekord je dodjeljen još u maju.

Kreacija „SVA Dajmonds“, inspirisana pečurkom, ima skoro duplo veći broj dijamanata od prethodnog rekordera. Haršit Bansal je osvojio titulu 2020. sa cvijetnim dizajnom ukrašenim sa 12.638 dijamanata.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Španska vlada pred izglasavanjem o povjerenju krajnje desnice

Nijedna druga stranka u 348-članom donjem domu u Madridu nije rekla da će podržati pokušaj Voxovih 52...

BROJKE NE LAŽU: Ko će i kako do poslaničkih...

Iako se rezultati predsjedničkih izbora ne mogu do kraja upoređivati sa parlamentarnim izborima...

URA podržala Milatovića: Vrijeme je za novu modernu Crnu...

“Pobjeda Jakova Milatovića će označiti definitivni kraj vladavine Đukanovićevog režima u Crnoj Gori koji traje više od...

Vuković: Očekujemo trijumf Đukanovića u drugom krugu

„Očekivali smo ovakav ishod i zato što su naše projekcije bile da idemo do 35 odsto, jer...

Radu Miloševiću produžen pritvor još tri mjeseca

“Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore, odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore od 17.03.2023. godine za...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare