PUTIN BI MOGAO DA PROĐE KAO GADAFI?

Vladimir Putin strahuje da će biti ubijen poput libijskog lidera Muamera el Gadafija u revoluciji, dok protesti zbog hapšenja i zatvaranja lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog zahvataju čitavu Rusiju, piše britanski tabloid San na početku teksta u kome je objavio razgovor sa rusko-američkim disidentom i istoričarem Jurijem Flještinskim u kome on tvrdi da Putin pojačava represiju u zemlji -u strahu od libijskog scenarija-.

Tekst je objavljen pod naslovom “ŽIVJETI U STRAHU Putin se „plaši da ga ne ubiju kao Gadafija“ u novoj ruskoj revoluciji dok bjesne protesti zbog Navaljnove zatvorske kazne”.

Flještinski je rekao za The Sun Online da nemiri koji su zahvatili Rusiju su ubijedili moćnika iz Kremlja da je potrebno više represije i ubijanja protivnika, kako bi izbjegao sudbinu libijskog lidera, kao i da se trenutno Putin suočava sa jednim od najvećih izazova u svojih 20 godina vladavine, a to je da su hiljade pristalica Navaljnog izašle na ulice.

On je za The Sun Online rekao i da Putin osjeća da treba da pojača brutalnost, kako bi utvrdio svoj položaj i ugušio svaki oblik nesalganja, kao i da ruski lider zna, da ako popusti čeka ga sličan kraj kao Gadafija.

„Dovoljno je bistar da zna da pod normalnim uslovima njegov sistem upravljanja ne može da postoji. On nije idealista. Zna da ne može preživi ako ne nastavi da ugnjetava”, rekao je Flještinski sa The Sun.

Inače razgovor sa Felštinskim ilustrovan je fotografijom Putina, ali i Gadafija dok su ga pobunjenici linčovali neposredno prije egzekucije 20. oktobra 2011. godine.

Tekst, Vladimir Putin, Muamer el Gadafi, ubistvo, Jurij Flještinski
FOTO: PRINTSCREEN, WEB PAGE THE SUN

Flještinski je pričao i o nekoliko slučajeva trovanja protivnika ruskog predsjednika Putina, kao i da slična sudbina očekuje ponovo i Navaljnog koji je nedavno osuđen na tri godine zatvora.

Ovaj rusko-američki istoričar i disident dodaje da je FSB u Rusiji jedina sila koja je iznad svih stranaka i da Putin nije postao diktator zato što je bio inteligentan ili harizmatičan, već zato što iza njega stoji cijela struktura FSB.

“Čak i ako Putin sjutra umre ništa dramatično se neće promijeniti”, dodao je on.

“Putin za sad uživa u vlasti, i ne traži penziju. Ne postoji nikakav oružani pokret koji pokušava da ga svrgne”, rekao je Flještinski.

The Sun

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Novaković Đurović: Prostorni plan do oktobra, otvorni za predloge...

Urađen je, kako je saopšteno, koncept Prostornog plana koji je dostupan za predloge i sugestije.

Kamberi Vučiću: Devedesetih ste hapsili tog mladića, a sada...

Kamberi je najprije rekao da prihvatanje francusko-njemačkog prijedloga "neće biti lako zbog antialbanskog narativa i narativa o...

Internet se utrkuje da pogodi koju seriju poslanik gleda...

Znamo da Vučić umije da bude strog prema svojim stranačkim kolegama, da umije da ih prekori kad...

Kremlj komentarisao najavu Vučića da će Srbija možda morati...

Peskov je rekao da Rusija njeguje svoje odnose sa Srbijom te da vjeruje da ti odnosi imaju...

Joković: Ne razmišljamo koga ćemo podržati, možda budemo imali...

“SNP u ovom momentu ne razmišlja koga će podržati, bitno je učiniti sve da bi kandidat DPS-a...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare