Putin još nije čestitao Bajdenu, čeka “da budu riješena sva pravna pitanja”

Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je da još nije čestitao pretpostavljenom pobjedniku američkih predjsedničkih izbora Džou Bajdenu, jer treba sačekati dok ne budu riješena sva pravna pitanja.

Putin je naveo da je primijetio da formalno odlaganje čestitki neće pogoršati odnose između Moskve i Vašingtona, koji su ionako već loši.

” Ne možete pokvariti odnos koji je već pokvaren “, rekao je Putin, komentarišući da li bi odlaganje čestitanja pretpostavljenom pobjedniku američkih izbora moglo da pogorša odnose sa Vašingtonom.

On je rekao da Rusija gaji poštovanje prema svima, da poštuje i aktuelnog predsjednika Donalda Trampa i kandidata za ovu funkciju Džozefa Bajdena. Prema njegovim riječima, to je čisto formalno pitanje, jer ne postoji nikakva skrivena agenda ili bilo šta što bi bilo neobično ili bi moglo biti osnova za dalje pogoršanje odnosa.

Što se tiče ostalih, odnosno onih koji čestitaju Bajdenu, ruski predsjednik smatra da je to stvar pojedinca, te podsjetio da su prošli put svi čestitali Hilari Klinton, a ispostavilo se da je pobijedio Tramp.

Putin je istakao da su ruske vlasti spremne da sarađuju sa bilo kojim novoizabranim predsjednikom SAD, ali da je sada važno sačekati dok se ne završi prebrojavanje glasova i “unutrašnja politička borba” u Americi.

” Radićemo sa bilo kojom osobom koja će dobiti povjerenje američkog naroda “, rekao je Putin.

Odgovarajući na pitanje da li je planirao da čestita novoizabranom predsjedniku SAD po završetku prebrojavanja glasova, Putin je rekao da to treba učiniti ili u skladu sa političkom tradicijom kada jedna od strana prizna pobjedu druge ili kada se konačni ishod glasanja prizna na legitiman i zakonit način, prenio je TASS.

Preuzmite našu aplikaciju

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare

NAJNOVIJE

DPS Andrijevica: Većinska CG odlučna da odbrani građanski karakter...

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti. U srcu Vasojevića, đe su iguman Mojsije Zečević, Miljan...

Srbija: Preminulo 57 osoba, 6.903 novozaraženih

Kako je objavljeno na sajtu Covid19.rs, od posljednjeg presjeka testirane su 18.232 osobe. Hospitalizovano...

CEDIS: Brojevi telefona za prijavu kvara nijesu u funkciji

Kako ističu, razlog je to što je treće lice prekinulo kablove Telekoma na nekom od gradilišta pa...

Još 412 slučajeva koronavirusa, 8 smrtnih ishoda

Novootkriveni su iz sljedećih opština: opštinaoboljeliPodgorica155Nikšić81Danilovgrad20Bar19Berane17Rožaje17Kotor15Tuzi14Budva13Herceg Novi12Pljevlja12Tivat11Cetinje8Plužine4Šavnik4Bijelo Polje3Ulcinj3Mojkovac2Kolašin1Žabljak1 Od jučerašnjeg presjeka...

Od početka epidemije u Iranu preminulo 50.000 ljudi, više...

Mjera dvonedjeljnog djelimičnog karantina u Teheranu i drugim velikim gradovima doprinijela je usporavanju širenja epidemije, ali je...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare