Izvor:N1

Rjabkov: Rusija ne očekuje ništa dobro od Džozefa Bajdena

Rusija ne očekuje "ništa dobro" od budućeg američkog predsjednika Džozefa Bajdena, ocjenjujući da će njegova spoljna politika biti vodjena "rusofobijom", izjavio je zamjenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

“Ne očekujemo ništa dobro, to je jasno. Bilo bi čudno očekivati dobro od ljudi od kojih su mnogi od njih izgradili karijeru na rusofobiji”, rekao je agenciji Interfaks Rjabkov, nakon novih tenzija između dvije zemlje zbog velikog sajber napada u SAD koji se pripisuje Moskvi. Rjabkov koji je zadužen za odnose sa SAD i zemljama Južne Amerike i za neširenje naoružanja, posebno nuklearnog, ostaje jedan od glavnih sagovornika američkog Stejt departmenta.

Prema njegovom mišljenju, Moskva treba da ima “selektivan dijalog” sa SAD, ciljajući samo teme koje interesuju Rusiju, a po pitanju ostalih tema treba voditi politiku “potpunog obuzdavanja SAD u svim pravcima, jer je američka politika prema Rusiji duboko neprijateljska”.

Ruski zvaničnik je ocijenio da je lopta na američkom terenu po pitanju obnove bilateralnih odnosa i da Rusija ne namjerava da “inicira kontakte sa Bajdenovim tranzicionim timom”.

Ta izjava je uslijedila nekoliko sati nakon što je novoizabrani američki predsjednik obećao da će odgovoriti na veliki sajber napad koji se pripisuje Rusiji, optuživši odlazaćeg predsjednika Donalda Trampa za nečinjenje.

Rjabkov smatra i da odlazeća američka administracija ostavlja “teško nasleđe”, pošto je usvojila niz sankcija protiv Rusije, posebno zbog hakovanja i miješanja u predsjedničke izbore 2016. godine.

“Sve gore od goreg. To je bilo karakteristično za poslednje četiri godine i nemate osjećaj da će se taj trend promijeniti”, rekao je zamjenik šefa ruske diplomatije.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Šuković: Ubistvo izvršili po nalogu Alana Kožara

Iz obrazloženja optužnice, čija je kontrola zakazana za 16. mart, proizilazi da je Šuković u svojstvu osumnjičenog...

Novo pokretanje proizvodnje u KAP-u košta desetine milione eura

Vlasnik Uniprom KAP-a Veselin Pejović najavio je da će da prekine radni odnos za 600 zaposlenih u fabrici. Ako...

Prevarantska bravura GP URA

Onaj koji je, i inače, ključni motiv u odnosu URA - GRAĐANI i zove se - prevariti...

Sarajevski ministar: Jedino ostaje da pošaljemo vojsku u tržne...

„Ako nema sinergije i discipline građana, nema uspeha. To neće moći pokriti niti jedan zdravstveni sistem (…)...

Vuković: Vlada sekularne, multietničke Crne Gore (FOTO)

“Vlada – sekularne, multietničke, građanske, evropske, koronom teško pogođene – Crne Gore”, napisao je Vuković na Twitteru.

NAJČITANIJE

1 komentar

guest
1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Aragorn
Aragorn
23/12/2020•11:07 11:07

I ne treba da očekujete kad ste svaštočine