Sjedjeli mu na stomaku i grudima (UZNEMIRUJUĆE): Osoblje popravnog doma ugušilo mladog Afroamerikanca

Osoblje popravnog doma u Mičigenu držalo je mladića za noge i ruke i sjedjelo na njegovim grudima i stomaku, dok je on vikao kako ne može da diše, prenio je Asošiejted pres.

Štićenik jednog popravnog doma u SAD, inače Afroamerikanac, preminuo je od srčanog udara dva dana nakon incidenta u kafeteriji doma, u kojem je učestvovalo i sedam pripadnika osoblja.

Osoblje popravnog doma u Mičigenu držalo je mladića za noge i ruke i sjedjelo na njegovim grudima i stomaku, dok je on vikao kako ne može da diše, prenio je Asošiejted pres.

Video-snimak sa sigurnosnih kamera iz Lejksajd akademije u Kalamazuu pokazuje kako osoblje te ustanove baca na zemlju i drži šesnaestogodišnjeg Kornelijusa Frederiksa, nakon što je mladić bacio sendvič u kafeteriji. U kafeteriji se u tom trenutku nalazilo oko deset tinejdžera.

Džefri Friger advokat koji zastupa preminulog podigao je otpužnicu u junu u kojoj je naveo da je 29. aprila osoblje popravnog doma pokušalo da obuzda Frederiksa tokom 12 minuta, koliko je zabilježeno na video snimku, koji je vikao kako ne može da diše.

Video-snimak prikazuje nekoliko muškaraca kako obaraju mladića na zemlju, držeći ga za ruke i noge, a ostale kako leže ili sjede na njegovim grudima i stomaku. Na kraju snimka, tinejdžer je izgledao otečeno dok je osoblje pokušavalo da ga uspravi, nakon čega je on ponovo pao na pod, kada su druge osobe koje su se tu zatekle pokušale reanimaciju.

Advokat napominje da se Frederikson uopšte nije opirao i da je sve vrijeme samo ležao nepomičan, prenosi RTS.

Nakon toga došlo je do zastoja u radu srca mladog Afroamerikanca, koji je hospitalizovan, a dva dana kasnije je preminuo. Nalaz obdukcije pokazao je da je uzrok smrti gušenje.

Dvojica pripadnika osoblja, Majkl Mozli i Zahari Solis, i medicinska sestra Heder Meklogan su otpušteni i optuženi za ubistvo iz nehata i drugostepeno zlostavljanje djeteta.

Advokat Džefri Friger apelovao je na nadležne organe da otpužnica bude podignuta i protiv drugih napadača i ističe da se na snimku jasno može videti da je mnogo više od dvoje ljudi odgovorno za smrt mladića.

On je rekao da su eksperti pregledali video-snimak i utvrdili da su pojedini djelovi izbrisani, ali nije ekspilicitno izjavio da smatra da je video editovan niti je objasnio šta se tačno dogodilo sa snimkom, i zašto.

Država Mičigen je u saopštenju navela da je do gušenja mladića došlo nakon što je osoblje primijenilo mjere za disciplinovanje štićenika doma, naveo je Friger.

Kornelijus Frederiks je bio štićenik Lejksajd akademije nekoliko godina unazad, nakon što mu je umrla majka, a otac poslat u zatvor.

Lejksajd akademija i njen operater Sikvel jut su u saopštenju naveli da ponašanje osoblja zaposlenog u domu ne održava politiku i procedure propisane u slučaju hitnih bezbjednosnih intervencija.

Frederiksov advokat, međutim, tvrdi da se mehanizam odnosa prema djeci u toj ustanovi bazira na zlostavljanju i strahu.

Preuzmite našu aplikaciju

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Leteći bikovi ispratili Atletiko i Savića iz Lisabona

Nakon što su eliminisali sada već bivšeg šampiona Liverpul u osmini očekivalo se da mogu do kraja,...

Premijer Marković: Ekonomska politika Vlade bila je u ovom...

"Zahvaljujući osmišljenoj ekonomskoj politici učinili smo da naša privreda bude još produktivnija i da stvara novu vrijednost....

Netanjahu: Započinje nova era u odnosima Izraela sa arapskim...

Netanjahu je, u saopštenju koje je prenosila televizija, naveo da će "pun i zvaničan mir" sa UAE...

Dečić kao generalka za Ludogorec

Budućnost je 25.juna remijem protiv Koma na Zlatici šest kola prije kraja teoretski osigurala šampionsku krunu. Sjutra...

Francuska ministarka odbrane stigla u Bejrut

"Ovo je posjeta podrške, tokom kojeg ćemo ponoviti poruke predsjednika Republike, i posjeta koji pokazuje veliku ulogu...

NAJČITANIJE

Filipović za Standard: Demokrate i DF prigrlili besposličare i...

Demokrate kreče grafite u Beranama, a podržavaju anonimni "aktivizam" koji govori da se...

Raković otkrio planove velikosrpskih krugova iz Beograda: Ako pobijedi...

“Nakon što Đukanovićev režim padne, DPS treba zabraniti kao što su zabranjene mafijaške organizacije Koza nostra ili...

(FOTO) Uhapšen Kristijan Junčaj: Pronađen pištolj

Kako je saopšteno iz policije policija je sinoć prilikom kontrolisanja K.J. pronašla pištolj marke "Pietro Beretta".

Istraga o pomorskoj nesreći u Budvi: Vještak tvrdi da...

- Pomorska nesreća u kojoj je 11. jula stradala jedna osoba dogodila se zbog nepridržavanja međunarodnih pravila...

Gradilište na Skadarskom jezeru: „Rajov ranč“ odobrili sveštenici SPC

Na radilištu je postavljena kamena ploča na kojoj piše „Čikov izvor“ i imena: Stanko Rakčević, Rajo Šuškavčević,...

Komentari

avatar