Snežana i sedam patuljaka na meti kulture otkazivanja: Princ je poljubio bez pristanka?

Kultura otkazivanja (cancel culture) ima novu-staru žrtvu, kultni crtani film -Snežana i sedam patuljaka-.

Naime, vožnja u Diznilendu “Začarane želje Snežane” našla se u središtu polemike zbog toga što uključuje i scenu “poljupca istinske ljubavi”. Ona je učinila Snežanu novom metom kulture otkazivanja jer se sada ponovo preispituje čitava radnja crtanog filma. Pojedinima smeta pošto ju je princ poljubio bez njenog pristanka, prenosi Telegraf.

“Zastrašujuća avantura Snežane” jedna je od originalnih vožnji Diznilenda i postoji još od otvaranja parka 1955. godine. Kao dio ponovnog otvaranja parka nakon zatvaranja zbog pojavljivanja korona virusa, vožnja je preuređena pod imenom “Začarana želja Snežane”. Putovanje kroz rudarski tunel, kroz koji Snežana bježi od Zle kraljice, sada uključuje pomenutu scenu “poljupca prave ljubavi” koji Snežanu budi iz mrtvih.

No, to je pojedincima bio znak da je ovaj film iz 1937. šalje “opasnu poruku”.

“To je učenje djece da je ljubljenje, kada nije utvrđeno da li su obje strane voljne da se uključe, potpuno u redu”, navodi se na portalu San Francisko Gate.

Na društvenim mrežama ponovo se pokrenula diskusija o Diznijevom klasiku “Snežana i sedam patuljaka”. Tim povodom oglasili su se i iz Diznilenda.

“Želimo da naši gosti vide sopstveno porijeklo i tradiciju koje se ogledaju u pričama, iskustvima i proizvodima sa kojima se susreću u interakciji sa Diznijem i zato smo ovo postavili kao dio vožnje”, kažu iz Diznija kao odgovor na komentare ljudi.

Podsjetimo, Diznilend je obećao da će izmijeniti još dvije svoje vožnje. Prva je “Splash Mountain” jer ga povezuju sa filmom “Pjesma juga” iz 1947, koji mnogi smatraju rasističkim. U budućnosti će ova vožnja biti bazirana na crtaću “Princeza i žaba” koji ima za glavnu junakinju tamnoputu princezu. Drugi je “Jungle ride” iz koga će biti uklonjeni “rasno neosjetiljivi” likovi.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

U sukobima u Jerusalimu povrijeđeno 169 osoba

Sukobi su izbili kada je veliki broj pripadnika izraelske policije bio raspoređen oko džamije Al Aksa, dok...

Milojević: Mi smo bolji tim, vjerovao sam da ćemo...

Budućnost je sinoć slavila u Baru 92:81 i sa 2:0 u seriji se plasirala u finale.

BRUSKETI S JAGODAMA

Sastojci: 10-ak jagoda, 60 g svježeg krem sira, 50 g gorgonzola, 1 kašičica prirodnog zaslađivača ili šećera, zrnasti...

Za 24 sata, 23 saobraćajne nezgode

Iz Operativno-komunikacionog centra Uprave policije kazali su da se u Podgorici dogodilo šest nezgoda, Nikšiću četiri, Budvi...

Egzit će se održati u Srbiji uprkos koronavirusu

Agencija navodi riječi portparola festivala Sanjina Đukića prema kome su medicinski stručnjaci odlučili da je moguće organizovati...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare