Svečlja optužuje Vučića za pokušaj aneksije, tvrdi da su pripreme izvođene kod Radoičića na Kopaoniku

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja optužio je na današnjoj konferenciji za medije predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra odbrane Miloša Vučevića i načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića da su učestvovali u pokušaju''aneksije sjevera Kosova'', prenosi Koha.

Svečlja je, između ostalog, naveo da se kroz snimke koji su načinjeni dronovima i na osnovu prikupljenih dokaza vidi da su „pripreme za napad u Banjskoj vršene u Srbiji, u trenažnim centrima“.

„Na ovoj obuci su učestvovali predshednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Srbije Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Milan Mojsilović. Vučić je pokušao da sakrije činjenicu da je Srbija umiješana u organizaciju ovog napada“, rekao je Svečlja.

Prema njegovim riječima, „treninzi su se odvijali na Kopaoniku, na imanju u vlasništvu Milana Radoičića“.

I generalni direktor Kosovske policije Gazmend Hodža rekao je da je istraga pokazala da je „teroristička grupa koja je 24. septembra napala Kosovsku policiju u Banjskoj već duže vrijeme trenirala na teritoriji Srbije“, između ostalog, kako tvrdi, i na vojnom poligonu na „Pasuljanskim livadama“.

On je rekao da je „Srbija grupi stavila na raspolaganje logistiku i infrastrukturu za obuku“.

„Na osnovu dostavljenih podataka, ispostavlja se da je centar terorističke grupe bio Kopaoniku, odnosno prostor koji je vlasništvo Milana Radoičića. Vojne vježbe su održane na jednom od najvećih vojnih poligona u Srbiji, najmanje četiri dana prije napada na Banjsku“, rekao je Hodža na konferenciji za novinare.

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

1 komentar

guest

1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
JEREMIJA
JEREMIJA
01/10/2023•21:01 21:01

Previše. naivno…neprofesionalno,od strane srpskog sveta,sve što rade rade protiv srpskog naroda na Kosovu,navodne patriote, mirotvorci ,otvoreni Balkan,ko će još da im poveruje…