Tihanovska: Od sjutra generalni štrajk

Bivša predsjednička kandidatkinja u Bjelorusiji Svetlana Tihanovska izjavila je danas da će u ponedeljak sva preduzeća u zemlji stupiti u generalni štrajk.

Ona je to izjavila nakon što je vlada Aleksandra Lukašenka primijenila silu kako bi ugušila proteste koji su održani ranije u toku dana.

“Režim je još jednom pokazao Bjelorusima da je sila jedino za šta je sposoban”, navela je Tinahovska u saopštenju i dodala da će zbog toga od ponedeljka u zemlji početi generalni štrajk, prenosi Rojters.

Danas ističe rok “narodnog ultimatuma” koji je bivša predsjednička kandidatkinja ranije postavila vlastima zemlje. Ona je navela da će, ukoliko se zahtjevi opozicije ne ispune do 26. oktobra, sva preduzeća u zemlji stupiti u generalni štrajk.

Više desetina hiljada pristalica bjeloruske opozicije okupilo se u nedelju na Trgu slobode u centru Minska na protestu u okviru opozicionog “narodnog ultimatuma”. Policija je na demonstracijama u prestonici bacila desetak šok bombi, a u gradu Lidu, gde je takođe održan protest opozicije, pripadnici organa reda upotrijebili su suzavac.

Centar za zaštitu ljudskih prava “Vesna” prijavio je da je širom zemlje uhapšeno 80 demonstranata, a portal tut.by je saopštio da su gradu Vitebsku uhapšena dva novinara koja su izvještavala sa protesta, prenio je TAS S.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Retrospektivna izložba Mikrokozmi Ilije Šoškića u Kolektoru

Izložba Mikrokozmi Ilije Šoškića je nastala u produkciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada u okviru...

U Biljelom Polju uhapšena osoba zbog prodaje kokaina: Pronađeno...

Kako navode iz UP, operativnim radom kriminalistička policija je došla do saznanja da R.R. (57) iz Bijelog...

Sve utakmice CFL u noćnom terminu

Iskra, koja na posljednjih 11 prvenstvenih mečeva nije osjetila slast pobjede, ugostiće u Danilovgradu novog-starog prvaka Budućnost.

Đurašković: Cetinje će uvijek njegovati antifašizam

Đurašković je poručio da je Vujović primjer pravih cetinjskih, crnogorskih, antifašističkih vrijednosti. “Vi ste...

Agencija za sprječavanje korupcije: Imenovanje Vukšića ne predstavlja ugrožavanje...

Ističe se, da je na osnovu člana 54 Zakona o sprječavanju korupcije, 26. aprila po službenoj dužnosti...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare