Izvor:Blic.rs

U Hrvatskoj 99 zaraženih, privremeno zatvaraju granice

U Hrvatskoj je potvrđeno još deset zaraženih virusom korona, što je ukupno 99 slučajeva, potvrđeno je iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo., javljaju mediji.

Hrvatska je od danas privremeno zabranila, odnosno ograničila, prelazak preko svih graničnih prelaza.

Od danas je u Hrvatskoj obavezno pridržavanje protivepidemijskih mjera i strogih mjera socijalnog distanciranja, prenose hrvatski mediji.

Stroga mjera socijalnog distanciranja nalaže izbjegavanje bliskog kontakta u razmaku od najmanje dva metra u zatvorenom prostoru i jednog metra na otvorenom prostoru.

Protivepidemijske mjere koje se nalažu su: zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja više od pet lica na jednom mjestu, te obustava rada u djelatnosti trgovine, osim prodavnica prehrambenih i higijenskih artikala, pijaca i ribarnica, apoteka, poljoprivrednih apoteka i pekara.

Dozvoljen je i rad benzinskih pumpi, kioska, hemijskih praonica, zatim prodavnica ortopedskih i drugih pomagala, dječije opreme, hrane za životinje, te distributivnih centara hrane, pića i higijenskih proizvoda i veledrogerija.

Obustavljen je rad svih kulturnih djelatnosti /muzeji, pozorišta, kina, biblioteke, čitaonice/, kao i održavanje izložbi, revija i sajmova.

Zabranjen je i rad ugostiteljskih objekata svih kategorija, uz izuzetak usluge pripreme i dostave hrane, kao i sva sportska takmičenja i treninzi, te rad teretana, sportskih centara.

Obustavljen je i rad uslužnih djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima: frizeri, kozmetičari, brijači, pedikeri, saloni za masažu, saune, bazeni, te rad auto-škola i škola stranih jezika, kao i vjerska okupljanja.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Na kuli Beograd istaknute zastave Crne Gore i Srbije

Premijer Dritan Abazović podijelio je snimak zastava na kuli Beograd i zahvalio se “domaćinima na lijepom gestu”.

Đurović: Makar dio Svetog Stefana mogao bi biti otvoren...

Makar dio Svetog Stefana mogao bi biti otvoren tokom sezone. To je saopštio ministar ekonomskog razvoja i...

“Putin na njega vrši VELIKI PRITISAK”-BJELORUSIJA SPREMA NAPAD NA...

Na sastanku sa bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom tokom vikenda, ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je slanje balističkih...

Milatović o izjavi Brnabić: Izgleda da licemjerju ni nebo...

"Abolicija za dokone granične policajce MUP Srbije koji su bez znanja državnog vrha maltretirali naše poslanike više...

Crna Gora se hrabro borila protiv Španije, ipak ništa...

Tim Vladimira Gojkovića je pružio sjajan otpor Španiji. Podmlađene ajkule dobro su parirale jednom...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare