Izvor:N1

U Srbiji danas počinje vakcinacija prijavljenih građana

Od danas u Srbiji počinje vakcinacija prvih 1.000 građana koji su se prijavili dobrovoljno za vakcinu protiv koronavirusa, potvrdila je za Blic ministarka za rad i socijalna pitanja i članica Kriznog štaba dr Darija Kisić Tepavčević.

Predstavnici Ministarstva zdravlja razgovaraće sa direktorima svih 158 domova zdravlja u Srbiji, kako bi analizirali njihov rad, a biće napravljen i plan za naredni period.

Govoriće se i o vakcinaciji zaposlenih u domovima zdravlja protiv Kovid-19, koja je nedavno započela, javila je Radio televizija Srbije (RTS).

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Aleksandar Stefovski najavio je da će u narednom periodu biti vakcinisani svi zdravstveni radnici koji iskažu interesovanje.

„Neki domovi zdravlja su već obavili vakcinaciju. Prema određenom rasporedu, u kontinuitetu se nastavlja dalje“, rekao je Stefovski i istakao da do sada nema prijavljenih neželjenih dejstava.

On je naveo da je protekla noć bila relativno mirna i da je bilo 30 pregleda.

„Tokom jučerašnjeg dana je bilo 3.600 pregleda, 1.600 je bilo prvih pregleda. U odnosu na prije dvije nedjelje taj broj se smanjio, ali je posljednjih dana kontinuiran, što znači da se građani pridržavaju mjera, ali ne i da treba da se opustimo“, naglasio je Stefovski.

Podsjetio je da su domovi zdravlja u prethodnom periodu nesmetano radili i za nekovid pacijente, a tako će biti i ubuduće.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Konjević: Krivokapić poziva na vršenje krivičnog djela, ljudi je...

"Mislio sam da se vjerom ne mogu pomjerati brda, ali danas vidim da je i to moguće....

Abazović: Ažuriraćemo listu osoba povezanih sa kriminalom kojima treba...

 “Sigurnost građana/ki ostaje prioritet Vlade Crne Gore. Ažuriraćemo listu lica povezanih sa kriminalom, kojima treba zabraniti ulazak...

SKANDALOZNA IZJAVA PREMIJERA: Ako vam nude pare uzmite, a...

''U Nikšiću imamo različite priče. Nema priča, nego ako vam neko građani Nikšića, nudi pare uzmite ih,...

Ministarstvo zdravlja: Nikada nije iznijet stav o odbijanju donacije...

"Radi predostrožnosti kontrole kvaliteta, želimo da naglasimo da sarađujemo isključivo sa proizvođačima vakcina i Vladama zemalja koje...

(VIDEO) Cetinjani ispratili Vladu pjesmom iz 90-ih: “Što ste...

Grupa Cetinjana okupila se ispred Vladinog doma, gdje se danas, nakratko, okupila Vlada Crne Gore.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare