“Važio za komunistu i ateistu”: Vulin prešao u hrišćanstvo

Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin “koji je važio za komunistu i ateistu, prešao je u hrišćanstvo”, objavio je “Kurir”.

Kako navode, Vulin je nedavno krstio sinove, a dječake je krstio lično patrijarh Irinej.

Osim toga, “Kurir” ističe da je slavlju prisustvovao “veliki broj Vulinovih kolega, političara iz vladajuće koalicije, kao i pojedini ministri iz Vlade”.

Vulin je političku karijeru počeo u Savezu komunista – Pokret za Jugoslaviju, ali je u javnosti postao poznat tek kao jedan od osnivača Jugoslovenske ljevice Mire Marković, iz koje izlazi 1998. godine nakon što je JUL ušao u vladu sa Socijalističkom partijom Srbije i Srpskom radikalnom strankom.

Partiju demokratske ljevice osnovao je 2000. godine i sa njom dvije godine kasnije ulazi u SPS, ali iz njega i izlazi 2006. Dvije godine kasnije Vulin osniva Pokret socijalista koji 2010. ulazi u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom koja traje i danas.

Do sada je promijenio četiri funkcije – prvo je godinu dana bio na čelu Kancelarije za Kosovo i Metohiju, da bi potom postao ministar bez portfelja zadužen za KiM, pa ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dok se na poziciji ministra odbrane nalazi od aprila 2017.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Đukanović sa Mišelom: Crna Gora pouzdan partner EU i...

“Sa predsjednikom Šarlom Mišelom na marginama NATO samita o prevazilaženju prepreka za napredak regiona u procesu integracije....

Protjerani Božović i bez diplomatske legitimacije prima platu 4.400...

Međutim, kako tvrde crnogorski zvaničnici, tome je došao kraj – Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore vraćene su...

FOTO: Objava Krivokapića izazvala dilemu da li formira Demohrišćansku...

Objavu prate i brojni komentari na njegovoj stranici, koja je ponovo aktivna. Neki su negativni neki pozitivni,...

Intezivirati saradnju Crne Gore i Srbije u oblasti zaštite...

“Dvije ministarke su dogovorile potpisivanje Memoranduma o saradnji, kojim će se bliže definisati zajedničke aktivnosti u oblasti...

DEJAN RADONJIĆ je novi trener Panatinaikosa

On je u srijedu doputovao u Atinu u društvu agenta Miodraga Ražnatovića i tamo je postigao...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare