VIDEO: El Čapova žena priznala krivicu za pranje novca i dilovanje droge

Supruga meksičkog kralja narkotika El Čapa Guzmana, Ema Koronel, priznala je danas da je pomagala mužu u upravljanju kirmilanim carstvom, vrijednim nekoliko biliona dolara.

Ema Koronel se pojavila danas pred saveznim sudijom u Vašingtonu i izjasnila krivom za tri savezna krivična djela, u okviru sporazuma o prizanju krivice sa saveznim tužiocima.

Optužbe uključuju svjesnu zavjeru koja je dovela do distribucije kokaina, heroina, marihuane i metamfetamina tokom nekoliko godina. Ona se izjasnila krivom i za pranje novca, ali i učestvovanje u transakcijama sa stranim trgovcem narkoticima.

Ona je uhapšena u februaru na međunarodnom aerodromu u Vridđiniji i od tada se nalazi u zatvoru.

Prema tvrdnjama tužioca, ona je „blisko sarađivala sa komandnom i kontrolnom strukturom“ kartela Sinaloa i svjesno učestvovala u distribuciji velike količine kokaina, za koju je znala da će biti švercovana u Sjedinjenim Državama.

This photo provided by the Alexandria Adult Detention Center shows Emma Coronel Aispuro. The Justice Department says Emma Coronel Aispuro was arrested at Dulles International Airport on Monday, Feb. 22, 2021 and is expected to appear in federal court in Washington on Tuesday. She is the wife of Mexican drug kingpin Joaquin “El Chapo” Guzman and is accused of helping her husband run his multibillion-dollar cartel and plot his audacious escape from a Mexican prison in 2015. (Alexandria Adult Detention Center via AP)

Hoakin Guzman, poznat kao El Čapo, je vodio kartel odgovoran za šverc kokaina i drugih opojnih supstanci u Americi tokom 25 godina vladavine. Njegovi sljedbenici su imali idrektne naredbe da otimaju, muče i ubijaju svakoga ko im se nađe na putu.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

BS: Država mora pokazati kapacitet da zaštiti bezbjednost novinara

" Sloboda izražavanja i generalno, novinarske slobode, ključni su segmenti za potpunu demokratizaciju društva. Crna Gora je...

Damjanović: Kovačević šibicarskim trikom pokušao da prevari upravu Nikšićkog...

Prema njegovim riječima ono što je važno napomenuti radi crnogorske javnosti jeste da je Kovačević vidno uznemiren...

Bošnjak: Krivokapiću, postali ste glavni problem Crne Gore

Pismo prenosimo integralno: “Gospodine Krivokapiću, Neću Vam dozvoliti da na jedan...

Za dan 16 saobraćajnih nezgoda, petoro povrijeđenih

Iz Operativno-komunikacionog centra Uprave policije kazali su da se u Podgorici dogodilo osam nezgoda, Nikšiću tri, Kotoru...

Bošković: Vjera i SPC nikako ne idu ruku pod...

"Vjera i SPC nikako ne idu ruku pod ruku(makar ovaj dio “vjernika” u Crnoj Gori)"napisao je Bošković.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare