Izvor:Beta

Viši sud u Beogradu odredio pritvor dvojici uhapšenih članova Belivukove grupe

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu – Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal je poslije saslušanja osumnjičenih Senada Rešovića i Dejana Mihaljovića donio rješenje kojim je osumnjičenima odredio pritvor u trajanju do 30 dana, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

Kako se navodi, pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva, zbog mogućnosti da oni u kratkom vremenskom periodu ponove krivično djelo i jer je za krivična djela koja im se stavljaju na teret propisana kazna zatvora više od deset godina, „a način izvršenja i težina posljedica krivičnog djela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka“.

„Protiv navedenog rješenja okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe veću Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka istog“, navodi se u saopštenju.

Okrivljenima S.R. i D.M. se stavlja na teret izvršenje djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, kao i krivično djelo teško ubistvo.

Kako je ranije saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su juče S.R. (33) i D.M. (32), članove organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka „Principi“, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična djela – teško ubistvo nad Nikolom Mitićem i Zdravkom Radojevićem u avgustu i novembru prošle godine.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Skupovi protesta i podrške zbog Bećkovića u pozorištu

Bećković, kojem je do prošle godine bio zabranjen ulazak u Crnu Goru, će večeras besjediti zajedno sa predsjednikom...

Skupština Crne Gore u plavom: Sjećanje na žrtve Holokausta

"Na ovaj način, crnogorski parlament se priključio kampanji koju je, povodom ovog važnog datuma, pokrenuo Svjetski jevrejski...

I Muk napustio Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije

“Razrješava se član Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na vidokom nivou Stevo Muk, zbog podnošenja ostavke”,...

YIHR: Veličaju se zločinci, a murala Srđana Aleksića nema

Prije 29 godina na današnji dan, Srđan Aleksić je od Vojske Republike Srpske branio svog prijatelja, Alena...

Sijarić razriješen, Joksimović v.d. direktorica Zavoda za školstvo

Rješenja o razrješenju Sijarića i imenovanju Joksimović objavljena su danas u Službenom listu Crne Gore.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare