Vučić premijeru Australije: Čemu iživljavanje nad Novakom i srpskom nacijom…

Reagujući na najnovija dešavanja u vezi sa slučajem tenisera Novaka Đokovića u Australiji, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je na društvenoj mreži Instagram saopštio 'da smo se suočili sa velikim pritiscima' i pozvao premijera Australije da se prestane sa 'iživljavanjem nad teniserom, njegovom porodicom i srpskom nacijom'.

„Poštovani građani, suočeni smo sa mnogo problema, sa pritiscima iz dijela svijeta, ali ono što nam nikada nisu uspjeli da oduzmu, to je naše srce, ponos i dostojanstvo. To govorim zbog svega što se zbiva u Melburnu i ne zato što me zanima dobijanje političkih poena, već zato što su napadi i pritisci na Novaka Đokovića, državljanina Srbije iz nama nepoznatih razloga dostigli takve razmjere da je nemoguće za mene da se ne oglasim“, naveo je u video poruci Vučić.

https://www.instagram.com/p/CYt1LBqq6Jz/?utm_source=ig_embed&ig_rid=ab9c699a-a5cd-41d2-9717-d8b1dbee3562

Kaže da se oglasio nakon što je odluku o ukidanju vize Đokoviću pozdravio premijer Australije.

„Vjerovatno ni riječ ne bih rekao da posle ponovljene odluke da se ukine viza Đokoviću, da se nije oglasio i premijer Australije i pozdravio tu odluku. Začuđen sam zbog činjenice da takve odluke mogu da donose izvršni organi vlasti a nakon sudskih odluka. Time su nam samo pokazali kako kod njih izgleda nezavisno pravosuđe. Ja bih se ovdje vratio na moralno pitanje. Ako ste htjeli Novaku da zabranite da po deseti put osvoji titulu, zašto mu odmah niste rekli da ne može da dobije vizu i zašto ga niste vratili odmah“, upitao je Vučić.

Dodao je i da će se Srbija boriti za Đokovića i da bilo kakva odluka u vezi sa njim, neće promijeniti “sud našeg naroda o narodu Australije, ali i o Novaku Đokoviću”.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

PzP traži da poslanici obezbijede pripravnicima naknadu od 450...

U Zakonu o stručnom osposobljavanju lica sa stečenim visokim obrazovanjem članom 10 je regulisana mjesečna novčana nadoknada...

Eksplozija u Tološima, pronađeno beživotno tijelo

Prema informacijama našeg portala na ovom mjestu eksplodirao je automobil i u vozilu...

Na ulazu u Srbiju: CG državljanin uhvaćen sa 13,5...

Kako navode srpski mediji, sve se dogodilo na graničnom prelazu Gostun (Dobrakovo), i to na ulazu u...

U KCCG 47 pacijenata životno ugroženo

Kako je saopšteno iz KCCG njih 47 je životno ugroženo.

Nadal: Umoran sam od priče o Novaku, volio bih...

Nadal je prethodnih dana bio jedan od ljudi koji su insistirali na tome kako je Đoković trebalo...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare