Vučić traži od Vlade Srbije više pripadnika nacionalnih manjina u državnoj administraciji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je Vladi Srbije „zahtjev ili molbu“ da u državnoj administraciji bude više pripadnika nacionalnih manjina.

„Da to ne budu samo tradicionalni partneri, stranka Ištvana Pastora, već i drugi pripadnici nacionalnih manjina – Romi, Hrvati, Bošnjaci, ima mnogo albanskih predstavnika sa kojima možemo da razgovaramo i zamolio bih ministarku Gordanu Ćomić (ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog) da utiče na još značajnije poboljšanje položaja pripadnika nacionalnih manjina“, poručio je Vučić.

Istakao je nakon sastanka sa ambasadorima zemalja Kvinte da je sukob u Nagorno Karabahu  pokazatelj kako jedan zamrznuti konflikt može eskalirati u katastrofu. Smatra da je važno da Beograd radi na postizanju kompromisnog rješenja sa Kosovom. Poručuje da će Srbija morati i dalje da se osnažuje ekonomski i vojno kako bi mogla da sačuva svoju zemlju u svakom trenutku od potencijalnog agresora. Kao najbitniju ipak ističe poruku mira, i želju da se nastave razgovori sa Prištinom i kroz dijalog nađe zajedničke cilj, u suprotnom može se očekivati sukob.

Predsjednik Srbije je prenio da je američki ambasador Entoni Godfri rekao da SAD ostaju posvećene sprovođenju Vašingtonskog sporazuma. Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti potpisali su 4. septembra u Vašingtonu, u prisusutvu američkog predsjednika Donalda Trampa Sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa. Kao rezultat tog sporazuma u Beogradu je otvorena kancelarija američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC).

Navodi da je apsolutno spreman na saradnju sa fabrikom u Bugojnu, kao i  fabrikama u Konjicu i Goraždu, povodom izjave Bakira Izetbegovića, prvog zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH i predsednika Stranke demokratske akcije (SDA), da je fabrika u Bugojnu napravila specijalne granate što je „strahovito oružje“ i da bi o tome trebalo da razmisle svi koji imaju zle namjere prema BIH.

“Ako je to zaista strahovito oružje, mi smo spremni da ga pogledamo, spremni da ga kupimo”, naveo je Vučić. Dodao je da je uvjeren da bi mogla da se napravi još bolja kooperacija na regionalnom nivou i da još uspešnije “prodajemo naše oružje i municiju širom sveta“.

Vučić je poručio da Srbija ne planira da ratuje sa bilo kim.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Odgovornost do zadnje lopte: “Plavi” protiv Cedevite u igri...

Značajno je da nivo odgovornosti i koncentracije bude na visokom nivou do zadnje lopte. Odbrana je u...

DETALJI VIŠESATNOG SASLUŠANJA glumice Milene Radulović: Na momente joj...

Bećirić je naveo da jedino što može da kaže je da će se istraga nastaviti saslušavanjem glumice...

UEFA tim godine

Naravno, svoje mjesto i dalje imaju Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi, saopšteno je...

Bajden: Ovo je dan demokratije, nasilje se ovdje više...

- Hvala mojim prethodnicima iz obje stranke, iz dubine srca. Sinoć sam razgovarao s predsjednikom Karterom, koji...

Budućnost ubjedljiva u prvoj prijateljskoj utakmici

“Rezultat nije bio u prvom planu, ali dobro je što smo ga ostvarili,...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare