ZELENSKI IZNENADIO PUTINA PORUKOM

Indonežanski predsjednik, Džoko Vidodo, u četvrtak se u Moskvi sastao sa ruskim liderom, Vladimirom Putinom i prenio mu poruku ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog sa kojim se sastao u sredu u Kijevu.

Vidodova posjeta Ukrajini i Rusiji dešava se u svijetlu rata u Ukrajini, kao i toga da upravo Indonezija ove godine predsjedava samitom G20 čiji će biti domaćin na Baliju u novembru, prenosi AFP.

“Prenio sam poruku predsjednika Zelenskog predsjedniku Putinu”, rekao je Vidodo posle razgovora sa šefom Kremlja u komentarima prevedenim na ruski. On je istakao da je “spremnan” da pomogne u pokretanju “komunikacije” između dva lidera. On nije iznio dalje detalje, a nijedna strana nije rekla šta je u bilješci. Vidodo je takođe bio u Kijevu u srjedu prije nego što je krenuo u Moskvu da se sastane sa Putinom.

“Iako je situacija i dalje teška, važno je da se krene ka rešenju i otvorenom dijalogu. Pozivam sve svjetske lidere da ožive duh saradnje. Moja država želi da se ovaj rat završi što prije”, rekao je Vidodo u Moskvi.

Ukrajinski Zelenski rekao je Vidodu u sredu da će prisustvovati predstojećem samitu G20 na Baliju u zavisnosti od toga ko će još prisustvovati. Putin je u četvrtak pohvalio svoje razgovore sa Vidodom kao “produktivne”. Uvjeren sam da će danas postignuti dogovori dodatno ojačati rusko-indonežansko partnerstvo”, dodao je Putin.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Predsjednica Slovačke uputila telegram Đukanoviću: U ovom teškom trenutku...

“Uvaženi gospodine Predsjedniče, sa dubokom tugom primila sam vijest o tragičnim događajima koji su se desili u...

Nikšićanin ranjen u tuči

Kako nam je nezvanično potvrđeno u Nikšiću je došlo do ranjavanja jedne osobe oštrim predmetom, kojoj su...

CPC će sjutra služiti liturgiju za stradale na Cetinju

Službe će, najavljuju iz CPC, služiti od 10 časova. “Pozivamo Vjerni narod da uzme...

Đukanović: Cijenimo pažnju susjeda i poruke saosjećanja i podrške...

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, danas imao odvojene telefonske razgovore sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i...

Rakočević o radu policije na Cetinju: Preventivne mjere potpuno...

Očekuje da se nadležni organi što prije izjasne po pitanju eventualnih propusta u radu policije.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare