Brižit Bardo slavi 86. rođendan, četiri puta se udavala, sina nije željela…

Brižit Bardo glumica nestvarne ljepote i talenta, seks-simbol 50-ih i 60-ih godina 20. vijeka, danas slavi 86. rođendan. Svijet filma zaludkjla je sredinom prošlog vijeka.

Ova ljepotica koja je s godinama postala pravi seks-simbol dostigla je popularnost koju ni jedna žena do tada nije uspijela dostići, ali takav život imao je i svoje mračne strane. Brižit se četiri puta pokušala ubiti, isto toliko puta se udavala, imala je preko 100 ljubavnika, uključujući i žene, i iznijela je tešku i neželjenu trudnoću koja je potpuno promijenila.

Rođena u bogatoj pariškoj porodici 28. septembra 1934. godine, Brižit je živjela u izobilju od malih nogu. Majka je, još kao malu, upisala na balet, a potom i na manekenstvo. Pojavila se na naslovnici magazina “El” u maju 1949. godine. Četiri godine kasnije, ova ljepotica je postala uzor mlađoj generaciji.

Sa 16 godina upoznala je Rodžera (Roger) Vadima, asistenta reditelja koji je razmatrao da li bi se Brižit mogla pojaviti u njegovom novom filmu. Iako nije dobila ulogu, par se ludo zaljubio i viđao se u tajnosti uprkos protivljenju njenih roditelja. Ona se već tada prvi put pokušala ubiti, jer se nije mogla udati za Rodžera dok ne napuni 18 godina.

Za Vadima se udala 1952. godine, a to joj je na neki način bio ulaz u svijet odraslih i svijet filma. Vadim, koji je radio i kao fotograf i novinar, još u to vrijeme znao je kako iskoristiti medije u korist svoje supruge.

Zato je Brižit krasila brojne naslovnice magazina, stalno se pojavljivala na televiziji i u svijetu mode. Brzo je postala “najfotografisanija žena na svijetu”, a da nije još uvijek glumila ni u jednom filmu. S Vadimom se razvela nakon pet godina.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Čađenović dao instrukciju da se nastavi rad na usvajanju...

Janjušević je to uradio poslije sjednice Kolegijuma - samo dan nakon sjednice Odbora direktora na kojoj se,...

Ahmetović: U Bundestagu sam tražio ubrzanje procesa za Crnu...

On se u svom nedavnom govoru u Bundestagu založio upravo za brži napredak zemalja Zapadnog Balkana na...

Sjutra pretežno sunčano, do 39 stepeni

Poslijepodne i u večernjim satima, u kontinentalnim oblastima promjenljivo i nestabilno uz mjestimičnu kišu pljuskove i grmljavinu,...

Popović: Najvažnije je da budemo kompletne i da rastemo...

Naše djevojke igraće u grupi B elitnog takmičenja sa Đerom, Mecom, Rapidom iz Bukurešta, Storhamarom, Esbjergom, Kastamonuom...

Od početka agresije na Ukrajinu 77 ruskih aviona zadržano...

On je rekao da je Rusija uspjela da vrati jedan avion i da se bori za svaku...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare