Brižit Bardo slavi 86. rođendan, četiri puta se udavala, sina nije željela…

Brižit Bardo glumica nestvarne ljepote i talenta, seks-simbol 50-ih i 60-ih godina 20. vijeka, danas slavi 86. rođendan. Svijet filma zaludkjla je sredinom prošlog vijeka.

Ova ljepotica koja je s godinama postala pravi seks-simbol dostigla je popularnost koju ni jedna žena do tada nije uspijela dostići, ali takav život imao je i svoje mračne strane. Brižit se četiri puta pokušala ubiti, isto toliko puta se udavala, imala je preko 100 ljubavnika, uključujući i žene, i iznijela je tešku i neželjenu trudnoću koja je potpuno promijenila.

Rođena u bogatoj pariškoj porodici 28. septembra 1934. godine, Brižit je živjela u izobilju od malih nogu. Majka je, još kao malu, upisala na balet, a potom i na manekenstvo. Pojavila se na naslovnici magazina “El” u maju 1949. godine. Četiri godine kasnije, ova ljepotica je postala uzor mlađoj generaciji.

Sa 16 godina upoznala je Rodžera (Roger) Vadima, asistenta reditelja koji je razmatrao da li bi se Brižit mogla pojaviti u njegovom novom filmu. Iako nije dobila ulogu, par se ludo zaljubio i viđao se u tajnosti uprkos protivljenju njenih roditelja. Ona se već tada prvi put pokušala ubiti, jer se nije mogla udati za Rodžera dok ne napuni 18 godina.

Za Vadima se udala 1952. godine, a to joj je na neki način bio ulaz u svijet odraslih i svijet filma. Vadim, koji je radio i kao fotograf i novinar, još u to vrijeme znao je kako iskoristiti medije u korist svoje supruge.

Zato je Brižit krasila brojne naslovnice magazina, stalno se pojavljivala na televiziji i u svijetu mode. Brzo je postala “najfotografisanija žena na svijetu”, a da nije još uvijek glumila ni u jednom filmu. S Vadimom se razvela nakon pet godina.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra pretežno sunčano, do sedam stepeni

Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, duvaće vjetar povremeno umjeren do jak, na udare...

MPNKS: Bratić govorila jezikom slobode, nije joj na kraj...

Kako su kazali iz MPNKS, DPS-SDP-SD večerašnjim saopštenjima želi opet da Bratić uvuče u svoje nacionalističke igre...

Krivokapić: Kako mogu braniti fotelje oni koji traže nove...

"Upravo zbog fotelja, neki planiraju saradnju sa DPS-om, dok drugi zbog istih fotelja, od samog početka ovu...

Rakočević: Nadam se da nikada više u Crnoj Gori...

“Ovo je, na našu žalost, ministarka u “najboljoj” Vladi CG u njenoj istoriji. Ali na našu sreću,...

Dizdarević: Nekontrolisani izlivi mržnje ministarke Bratić, pravi odraz stavova...

Kako je kazao, nakon skandalozne izjave Bratić može se konstatovati da su maske definitivno pale.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare