Isključujete li uređaje iz struje nakon što ih prestanete koristiti?

Ponekad nam se dogodi da ostavimo uključen uređaj u struju čak i kada ga više ne koristimo. No, to nije najbolja opcija i trebali smo imati naviku da ih isključujemo.

Postoji više razloga zašto ne bismo trebali ostavljati uređaje priključene u utičnice bez obzira na to da li u tim trenucima boravimo u domu ili ne.
Kao prvi razlog navodi se štednja. Navodi da se da uređaji koji ostanu uključeni u struju kao što je punjač za mobilni telefon može potrošiti mnogo struje na mjesečnom nivou.

Drugi razlog je da uređaji uključeni u struju mogu uzrokovati opasnost od požara. Dobar dio požara u domovima uzrokovano je zbog uključenih uređaja. Čak i kada uređaji nisu glavni uzrok požara, priključeni u struju mogu još više podstaći požar.

Osim toga, uređaji poput laptopa i mobitlnih telefona nisu dizajnirani da budu stalno priključeni. Na taj način uništava se baterija što će ograničiti njihovo trajanje. Takođe, trebali biste izbjegavati korištenje jeftinih verzija punjača, jer možda nisu sigurni. Stoga, kupujte uređaje čije brendove poznajete po kvaliteti.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Majkl Pens predao dokumente za predsjedničku kandidaturu

Rojters nije u mogućnosti da odmah potvrdi autentičnost prijave na veb stranici Komisije. Pens...

Sjutra promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalim

Ujutru je na sjeveru po kotlinama moguća magla. Kako je saopšteno iz Zavoda za...

Milatović i Đurović prisustovali prijemu povodom šeste godišnjice učlanjenja...

Domaćini prijema bili su predsjednik Vlade i koordinator Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović i rukovodilac radom Ministarstva odbrane ministar Filip...

Britanska vlada smjestiće na barže 1.000 migranata – tražilaca...

Još dvije barže - pored jedne koja bi u naredne dvije sedmice trebalo da bude usidrena u...

Predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne, politika se ‘preselila’...

Politikolog Predrag Zenović ocijenio je da aktuelna predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne. Smatra da se ulazi...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare