Izvor:Klix ba

Istraživanje utvrdilo koliko traje prosječan intiman odnos

Ljekar Harry Fisch je sproveo istraživanje kako bi utvrdio koliko traje prosječan seks, a rezultate je objavio u knjizi "The New Naked: The Ultimate Sex Education for Grown-Ups".

Naime, 43 posto ljubavnih parova u prosjeku ne vode ljubav duže od dvije minute. Dalje, 23 posto njih se seksa od tri do sedam minuta, 15 posto od sedam do 15 minuta, a samo 12 posto parova navelo je da seks traje od 15 minuta do nekoliko sati.

Više od 90 posto žena ne može doživjeti orgazam u roku od dvije minute zbog čega često ostaju uskraćene za seksualno zadovoljstvo.

“Postoje velike varijacije između parova pa tako neki zaista vode ljubav i do sat vremena, ali mnogo je više onih čije su ‘strastvene seanse’ kratke”, ispričao je.

Osim toga, u spomenuoj knjizi naveo je da parovi u prosjeku vode ljubav dvaput sedmično. Muškarcima koji ne mogu odgoditi orgazam nakon dvije minute niti ga doživjeti nakon 40 minuta savjetovao je da se obrate ljekaru.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Huter: Đurašković spinovima ponižava sebe i funkciju koju obavlja

On je reagovao na izjavu gradonačelnika Cetinja Nikole Đuraškovića koji je kazao da "Huter treba da vrati...

Sjutra pretežno sunčano

Na sjeveru se ujutru po kotlinama očekuje magla, a popodne je u planinama ponegdje moguća kratkotrajna nestabilnost.

Odbijena žalba: Vrhovni sud stavio tačku na slučaj eventualnog...

Time je najviši sud potvrdio odluku Tužilačkog savjeta od 15. juna i odbio kao neosnovanu žalbu zamjenice...

Brutalno isprebijali tri brata pa rekli da im je...

Krivično su prijavljeni da su oko tri sata ujutro obavljajući zaštitarsku djelatnost počinili krivično djelo nasilničkog ponašanja...

Injac: Zalagaću se da Gradsko pozorište nosi ime po...

"Cijenim stvaralaštvo izuzetnog umjetnika Jagoša Markovića, kojim je obogatio crnogorsku kulturu.Zalagaću se da Gradsko pozoriste nosi njegovo...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare