Izvor:Sensa

KAKO DA PRIZOVETE SREĆNU BUDUĆNOST I VELIKE PRILIKE: Ovo treba da izbacite iz svog života i sve će procvjetati!

Kada odlučite da promijenite nešto u svom životu, osvijestite se da želite da živite srećno i zadovoljno, prva stvar koju treba da uradite jeste da radite sa svojom prošlosti. Tek kada se oslobodite prošlih negativnih misli i uvjerenja, oslobodite se svih neprijatnih situacija - možete otvoriti kapiju života za nešto novo.

Zašto je važno otpustiti prošlost? Zamislite putovanje od tačke A do tačke B. Ovo je put iz prošlosti u budućnost na kojem ste sada. Mislite da se krećete duž nje, a u stvari stojite u prošlosti i zbog toga ne možete da dosegnete tačku B u budućnosti. Oslobodite se prošlosti koja na vas utiče nepovoljno, koja vas sprečava da rastete, napredujete, razvijate se – ovo je preduslov za rasterećenje u sadašnjosti i napreda u budućnosti.

Sve dok smo zaglavljeni u prošlosti, gubimo šanse koje želimo, vrijednost sadašnjeg trenutka i otežava nam se percepcija, ne primjećujemo mogućnosti koje prolaze pored nas. Ljudi su često zaglavljeni u prošlosti: prošlim emocijama, mislima, vjerovanjima, i to onemogućava kretanje napred. Prestanite sebe da preispitujete za stvari koje više ne možete da promijenite – “Šta da sam rekla drugačije?”;”Da li sam mogla drugačije da postupim?” itd. Zbog toga je veoma teško nastaviti dalje jer je tijelo zaglavljeno u prošlosti, posebno prošlim emocijama.

Zato, prvi korak u radu na sebi treba da bude rad sa svojom prošlošću! Morate se osloboditi svojih situacija i raditi na svojim emocijama. Sve ovo dovodi do određenih misaonih obrazaca koji utiču na vašu stvarnost. Recimo da ste jednom bili izdani. Počinjete da vjerujete da vas svi oko vas izdaju, ne otvarate se ljudima i ne vjerujete. Toliko snažno vjerujete u to da privlačite ove situacije sebi. Zbog ovog stanja vaši odnosi su ugroženi, kao i mentalno i fizičko zdravlje.

Negativne emocije dovode do stresa. Stres dovodi tijelo u režim preživljavanja. U režimu preživljavanja, ne osjećamo sadašnji trenutak, živimo u prošlim pritužbama i iskustvima, ili u strahu od budućnosti. Zato je rješenje život u sadašnjem trenutku, fokus na OVDJE I SADA.

Kako prepoznati da ste u režimu preživljavanja?

Prvo, preovlađivanje negativnih emocija: ljutnja, iritacija, bijes. Drugo, to je trajno stanje napetosti. Osoba koja živi u sadašnjem trenutku nije napeta jer nema o čemu da brine. Iskustva su ili o onome što se već dogodilo (pritom, ne možete te stvari da popravite) ili o tome šta može da se desi (nepoznata budućnost). Ukoliko primijetite da ste u režimu preživljavanja, da ste često napeti i pod stresom, važno je da se konsultujete sa stručnjakom u vidu psihologa.

Važno je da osvijestite koji vas to programi sprečavaju da živite u sadašnjem trenutku, šta je to što vas čini zarobljenim u prošlosti. Kada otpustite ovaj teret i blokade, uspjećete da privučete pozitivnu budućnost.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Zaglavio se u automobilu na Bukumirskom jezeru, uspješno završena...

U pitanju je mlađi muškarac, a pripadnicima službe je bilo otežano da dođu do osobe zbog lošijih...

Još 10 slučajeva korone, bez preminulih

U istom periodu nije zabilježen nijedan smrtni ishod od posljedica kovida-19. Oporavilo se još...

Sjutra novi protest pokreta Ima nas: Građani da iskažu...

Oni su poručili da treba povući, kako su naveli, sramne izmjene Zakona o predsjedniku koje predstavljaju svojevrsni...

Petigru: ”Ruski svijet” ima odjeka na Balkan kroz stvaranje...

“Važno je napomenuti da je invazija Ruske Federacije, i počinjenje zločina agresije na Ukrajinu, motivisano ideološkom koncepcijom...

Glavni grad: Traka na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u...

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome se vidi da su neke barijere koje su postavljene...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare