Izvor:nova.rs

Ko je bio Vidoje Ristović, suprug Nikoline Pišek: Istoričar umjetnosti, prošle godine spasio joj život

Javnost je iznenadila je vijest da je Vidoje Ristović, srpski istoričar umjetnosti i životni saputnik popularne hrvatske voditeljke, umro u 44. godini. Vidoje Ristović rođen je 25. jula 1978. godine u Beogradu, gdje je završio osnovnu i srednju školu, a zatim i istoriju umjetnosti.

Potiče iz bogate porodice, a njegov otac Viktor Ristović, poznatiji po nadimku Miša Grof, od devedesetih godina se bavio trgovinom umjetničkim djelima i antikvitetima

Bio je u braku sa hrvatskom voditeljkom Nikolinom Pišek od 2013. godine, a par je 2014. godine dobio ćerku Unu Sofiju.

Porodica je do danas živjela na relaciji Beograd – Zagreb.

https://www.instagram.com/p/B6L2-rdp4qK/?utm_source=ig_embed&ig_rid=d60b632f-1148-4a54-a8cd-93069a312e92

Vidoje je imao još jedan brak iza sebe, a iz tog prvog braka ćerku Mateu, koja sada ima 12 godina.

Pažnju javnosti privukao je svojim ljubavnim životom.

Ristović je bio u prvom braku do 2011. godine, kada je, kako se pisalo, ostavio suprugu zbog glumice Katarine Radivojević.

Sa Katarinom je bio u vezi u periodu kada je ona počinjala glumačku karijeru u Sjedninjenim Američkim Državama. Dok je glumica pokušavala da pronađe svoje mjesto u Holivudu, tadašnji partner Vidoje je često posjećivao. Međutim, njihova veza nije opstala, a Katarina je jednom prilikom rekla da je razlog njihovoh prekida bila upravo razdvojenost.

Godinu dana kasnije, u toku ljeta, Vidoje je upoznao Nikolinu u Dubrovniku, pa su se opet sreli u Crnoj Gori. Ubrzo je počela njihova ljubav, a vezu su objelodanili 2012. godine. Par mjeseci kasnije su se vjerili, a zatim i vezu krunisali brakom, glamuroznom svadbom u Monte Karlu. O toj svadbi se u Srbiji danima pričalo jer je trodnevno slavlje, navodno, koštalo 400.000 eura.

Naredne godine su dobili ćerku kojoj su dali specifično ime Una Sofija. Vidoje nije davao izjave za medije, ali je Nikolina o svom suprugu imale najljepše komentare. Svojevremeno, voditeljka je svog izabranika opisala kao “najspecifičnijeg čovjeka koga je ikad upoznala”.

Vidoje Ristović i Nikolina Ristović deset su godina proveli zajedno.

Foto: @vidojeristovic

Voditeljka je jednom prilikom ispričala da joj se Vidoje dugo udvarao te joj slao poklone, među kojima su bile velike količine gumenih bombona koje ona obožava.

Ristović je privukao pažnju javnosti, pored ljubavnog života, privođenjem od strane beogradske policije.

Naime, u novembru 2011. godine Vidoju je policija tokom rutinske kontrole otkrila pištolj za koji nije imao dozvolu. Protiv njega je tada podnesena krivična prijava za nezakonito nošenje oružja. On je priznao krivicu, pa je osuđen na devet mjeseci pritvora. Sud mu je dozvolio da kaznu služi u domu, ali bez mogućnosti izlaženja.

Ako je suditi po fotografijama koje je objavljivao na društvenoj mreži “Instagram”, Vidoje je uživao u hrani i putovanjima sa porodicom. Nerijetko je objavljivao fotografije i video zapise s atraktivnih destinacija, i iz restorana koje su posjetile svjetske zvijezde.

Prošle godine medije je obišla vijest da su se Nikolina Ristović i njena kćerkica otrovale ugljen monoksidom u domu u Zagrebu.

Od najcrnjeg scenarija Nikolinu je spasio suprug, koji se u to vrijeme nalazio u Beogradu.

“Slučajnost nas je spasila. Moj suprug, koji nije bio Zagrebu, je reagovao najbolje moguće. Da je bilo drugačije, mi ne bismo bile žive. Čula sam se sa suprugom kada sam došla iz grada s kćerkom, rekla mu da idemo da gledamo film. Nazvala sam ga oko ponoći i rekla da se ne osjećam dobro i da Una povraća. Rekla sam mu da ću ujutro otići kod doktora. Međutim, on je insistirao da odemo te noći. Nazvao me je poslije ponovo, ali se nisam javljala na telefon, jer sam očigledno izgubila svijest. Kasnije sam od njega čula da je redom zvao prijatelje te uspio dobiti jednog našeg”, ispričala je Nikolina tada.

“Oni su pozvali policiju i hitnu, koji su pomogli da se razvale vrata i da dođu do nas. Poslije su nas transportovali u bolnicu. Apelujem da se zakonom uvede alarm za plin, jer se tako mogu spasiti životi. Meni se dogodilo to da su instalacije redovno održavane, ali kao što vidite, mogao se dogoditi najgori scenario”, rekla je Nikolina prošle godine.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Predsjednica Slovačke uputila telegram Đukanoviću: U ovom teškom trenutku...

“Uvaženi gospodine Predsjedniče, sa dubokom tugom primila sam vijest o tragičnim događajima koji su se desili u...

Nikšićanin ranjen u tuči

Kako nam je nezvanično potvrđeno u Nikšiću je došlo do ranjavanja jedne osobe oštrim predmetom, kojoj su...

CPC će sjutra služiti liturgiju za stradale na Cetinju

Službe će, najavljuju iz CPC, služiti od 10 časova. “Pozivamo Vjerni narod da uzme...

Đukanović: Cijenimo pažnju susjeda i poruke saosjećanja i podrške...

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, danas imao odvojene telefonske razgovore sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i...

Rakočević o radu policije na Cetinju: Preventivne mjere potpuno...

Očekuje da se nadležni organi što prije izjasne po pitanju eventualnih propusta u radu policije.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare