Ko je unuka Alije Izetbegovića? Na vjenčanju joj kum bio Erdogan, za SVADBU GODINE potrošeno preko POLA MILIONA EURA

Jasmina Izetbegović, unuka Alije i kći Bakira Izetbegovića, u petak se u Sarajevu udala za Ćamila Humačkića, vlasnika IT firme u Njemačkoj, na vjenčanju na koje je potrošeno nešto manje od četiri milijuna kuna.

Bosanskohercegovačko vjenčanje godine bila je vijest u gotovo svim regionalnim medijima, a većinu pažnje ukrao je turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan, koji je bio kum na vjerskom vjenčanju.

On je prije ceremonije obišao grob Jasmininog djede Alije Izetbegovića, a u šetnji Sarajevom jedva se probijao kroz masu znatiželjnika koji su ga htjeli vidjeti. Turski predsjednik došao je sa suprugom Emine, sinom Bilalom i snahom Rejan.

Bilal i Rejan su Jasminini dugogodišnji prijatelji.  Na svadbi kćerke Sebije i Bakira Izetbegović oko 400 zvanica, je između ostalih zabavljao i mladi pjevač Isak Šabanović.

Izvor: N1/F.Z.

Mladina majka Sebija Izetbegović takođe nije prošla nezapaženo. Zablistala je u ružičastoj haljini sa zlatnim uzorkom, čija je cijena 3.799 maraka, odnosno oko 2000 eura.

Ko je Jasmina Izetbegović?

Zahvaljujući poznatom kumu mlada nije bila u centru pažnje na vlastitom vjenčanju.

Jasmina je rođena 1984. u Holandiji i jedino je dijete Bakira Izetbegovića i njegove supruge Sebije.

Vlasnica je marketinške agencije FabCat Creative koja ostvaruje milionski promet zahvaljujući poslovima s državnim tvrtkama, piše Avaz. U Sarajevu je završila studij grafičkog dizajna, a školovanje je kasnije nastavila u Amsterdamu.

Bila je vjerena za Adnana Cerića, bosanskohercegovačkog YouTubera koji je tokom veze s Jasminom postao direktor Agencije za statistiku BiH.

Njezin novopečeni suprug Ćamil Humačkić navodno je izdvojio milijun maraka za vjenčanje (preko 500.000 eura) i osam je godina mlađi od nje.

Na popisu gostiju, među ostalima, našli su se član Predsjedništva BiH Šeik Džaferović, političari Adil Osmanović, Halid Genjac, Edin Ramić, Haris Zahiragić, ali i glumac Emir Hadžihafizbegović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

SD-LP: Suverenističke partije da formiraju vlast koja će raditi...

"Svojim glasom, pokazali ste da vrednujete ne samo naš doprinosdosadašnjim rezultatima u lokalnoj vlasti, već ste i...

Bošković o izborima u tri opštine: Uzeli smo 37...

"U tri opštine koje predstavljaju Crnu Goru u malom, uzeli smo 43% glasova ili 37 mandata više...

Smolović: Pokušaćemo da povećamo koalicioni kapacitet i formiramo buduću...

"Naša ambicija je bila da samostalno vršimo vlast, međutim okolnosti su bile druge. Ne možemo reći da...

Eraković: Otvoreni smo za formiranje vlasti u sve tri...

DPS je još jednom potvrdila dominaciju. " Osvojili smo između 40 do 50 glasova...

SD: Državotvorne partije da formiraju vlast u sve tri...

“Nastavićemo da pružamo važan doprinos očuvanju državnog dostojanstva koje odlazeća vlast već punu godinu vrlo svjesno na...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare