Koreodrama “U amanet” propituje pojam straha

Povodom predstave „U amanet“, koreografkinje Tamare Vujošević Mandić, koja će u subotu (3. aprila) biti izvedena u Dodestu u 17 sati, govorile su učesnice autorskog tima: direktorica FIAT-a Ana Vukotić, Tamara Vujošević Mandić, dramaturškinja Stela Mišković, glumica Julija Milačić Petrović Njegoš, i balerina Ana Babac.

Autorica projekta, u kome se propituje pojam straha kroz patološki odnos majke i kćerke, Tamara Vujošević Mandić kazala je da joj se, kroz dugogodišnju saradnju s baletskom trupom „Balo“, i baveći se odnosima i komunikacijom među ljudima, nametnula ideja za ovu predstavu. Vujošević Mandić je istakla da je kroz odnos majke i kćerke, nastojala da istakne veoma specifične patrijarhalne aspekte našeg društva. Dodala je na kraju da joj je u tome predložak za predstavu dramaturškinje Stele Mišković bio od izuzetne pomoći. Dizajn plakata i programa potpisuje dizajnerka Iva Ivanović, a fotograf je Duško Miljanić.

Koreografski projekat „U amanet“, čija će repriza biti izvedena u neđelju 4. aprila u 17 sati, takođe u Dodestu, podržali su: Crnogorsko narodno pozorište, Sekretarijat za kulturu i sport Podgorice, KIC „Budo Tomović“ i podgorička kompanija „Savana“.

Koreodrama će biti izvedena u skladu s aktuelnim mjerama Instituta za javno zdravlje, koje, između ostalog, predviđaju ograničen broj posjetilaca, mjerenje temperature i dezinfekciju prilikom ulaska u pozorište, kao i obavezno nošenje maski.

Autorski projekat „U amanet“, četvrto je ostvarenje u produkciji FIAT-a od njegove obnove 2013.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Održan Kongres Sindikata energetike – Kajević ponovo na čelu

Kajević za Pobjedu ističe da će nastaviti sa aktivnostima kao i do sada na poboljšanju materijalnog statusa...

TRI MJESECA OD SAJBER NAPADA: Informacioni sistem još ne...

Sajber napad na vladinu infrastrukturu ogolio je slabosti sistema. Nemogućnost sprovođenja javnih nabavki usporila je mnogo toga...

Andrijevica: Uhapšen zbog nasilja nad bratom

“Osumnjičenom B.V. se stavlja na teret da je 4. decembra, oko 10.20 časova, primjenom grubog nasilja narušio...

Air Montenegro: Od naredne godine dodatni letovi za Prag,...

Letovi iz Tivta ka Pragu odvijaće se od maja i to četiri puta sedmično, dva puta više...

Stupilo na snagu ograničenje cijena ruske nafte i zabrana...

Odluka o ograničenju cijena ruske nafte od 60 dolara po barelu omogućava da se ona prodaje trećim...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare