Izvor:PR Centar

Kvalitetan muzički program povodom Dana Mladih u Danilovgradu

Opština Danilovgrad organizovaće koncert 22. jula sa početkom u 21 sat na Trgu golootočkih žrtava, na kojem će nastupiti Marčelo, Bolero i Džanum.

Koncert organizuje Opština Danilovgrad, u saradnji sa Party bus-om, kao poklon danilovgradskoj mladosti u susret Danu mladih, proglašenog povodom smrti mladih slobodara koji su strijeljani u jutro 23. jula 1944. godine na Lazinama, a koji su dali živote za domovinu u osvit slobode II Svjetskog rata.

Predstavnik Opštine Danilovgrad, Milan Brajović, kazao je da je obilježavanje još jedne godišnjice od stradanja na Lazinama, gdje su strijeljana 52 omladinca iz danilovgradskog sreza, opomena za sva vremena da brat na brata više nikad ne smije.

„To je datum koji nas podsjeća na istinu da su ti ljudi u cvatu mladosti pali da bi Danilovgrad danas živio kao slobodarski i antifašistički grad, ali i obavezuje da nastavimo da njegujemo plamen antifašizma i slobode koji poput svetionika obasjava naš dom“, rekao je Brajović.

Istakao je da su ti prerano ugašeni mladi životi svjedočanstvo o tome da je ovaj crnogorski krš iznjedrio mnoga herojska imena, kao i da smo svi zajedno dužni da stojimo iza sistema vrijednosti u kojem je mladi čovjek, u uslovima u kojima danas živimo, nosilac kritičke misli koja donosi progres.

U ime Party bus-a, Anđela Popović, podsjetila je da se taj projekat realizuje od 2017. godine i da je do sada privukao preko 40 hiljada posjetilaca i izazvao veliku medijsku pažnju.

„Osmišljen je originalno, kao jedinstvena koncepcija – bendovi, članovi organizacije i produkcije putuju autobusom koji putuje odabranim gradovima i u večernjim satima pravi muzički događaj. Pored niih, tu je odabrana ekipa novinara iz Crne Gore i regiona, kao i pojedinci prepoznati kao značajni činioci razvoja crnogorske muzičke scene i urbanog načina zivota uopste“, rekla je Popović.

Najavila je da će u svakom gradu, kao i prethodnih godina, biti posađeno drvo kao simbol odnosa prema prirodi i kao doprinos ozelenjavanju festivala.

„Veoma bitna je činjenica da je Party bus sjajna prilika i za profesionalni video zapis čiji sadržaj će biti i promotivno turistički i dominantno ekološki. Film će se u postprodukciji pretvoriti u jedinstven after movie koji će na autentičan način zabilježiti, pored muzičkog dijela projekta i prirodne ljepote Crne Gore i Danilovgrada“, rekla je Popović.

Kazala je da su izvođači: Marčelo, Bolero i Džanum garant velike posjećenosti i kvalitetnog muzičkog programa, poručujući da se 22. jula od 21 sat očekuje prelijepa noć u Danilovgradu.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vuksanović Stanković: Car je go;Abazović : Imaju li Raško...

"Pogledajte ga molim vas građani CG. Sva sublimacija politike vlade Dritana Abazovića je - car je go",...

Adžić se smijao Mugoši, on mu poručio da bi...

"U trenutku kada 68 od 81 poslanika traži smjenu njegove Vlade, to je dovoljan razlog da podnese...

Abazović predstavio inicijativu za rekonstrukciju Vlade: Osnaživanje borbe protiv...

"Iskazujemo spremnost za rekonstrukciju na sledećim političkim principima. -Vlada će dodatno osnažiti borbu protiv...

Abazović nudi DF-u i DCG ulazak u Vladu: Spreman...

Abazović je navodno dao ponudu DF-u i Demokratama da uđu u Vladu, odnosno da dobiju ministarske pozicije...

Čanak crnogorskim poslanicima: Ne dajte mu da pobjegne

"Poruka svim prijateljima Crne Gore, poslanicima u parlamentu Crne Gore i svima kojima je Crna Gora na...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare