Marlon Brando: Misterija o životu buntovnika i zavodnika i dalje živi!

Bio je vječiti buntovnik, mlađim generacijama više je poznat po skandaloznim napisima u tabloidima, njegovi govori i bunt bio je revolucionarni. I dan danas ostaje misterija ko je zaista bio Marlon Brando. najljepši muškarac na svijetu, šmeker koji je tokom života bio sa hiljadama žena, napravio 11 djece i ostavio neizbrisiv trag u istoriji kinematografije. 

Poslije uspjeha prvih uloga, mnogi su pokušavali da proniknu u fenomen Branda, a holivudski establišment ga nikada nije potpuno prihvatio. Ranih 50-ih od filmskih zvijezda se očekivalo da budu uzori glamura kad se pojave na javnom mjestu. D aali ne i on! On je svuda išao u majici s kratkim rukavima i farmerkama. Često su ga viđali kako se vozi Bulevarom sumraka u kabrioletu, a na glavi ima strijelu koja je bila tako prikačena da ste imali utisak da mu je probola glavu!

Naučio je da udara u tam-tam, grubo razgovara s uticajnim producentima i kritičarima, na sva zvona trubi da se bavi filmom samo zbog novca. U to vrijeme je već odigrao Stenlija Kovalskog iz ‘Tramvaja zvanog želja’ na sceni i filmu, dobio ‘Oskara’ za ulogu ‘Na dokovima Njujorka’ i ubjedljivo odglumio vođu bande motociklista u ‘Divljaku’, kao i meksičkog revolucionara u ‘Viva, Zapata!’.

Umio je da pravi incidente na snimanjima.

Prošle su pedesete i šezdesete i želja da se shvati Brando polako je opadala. Svi su se sjećali da je on genije, da ima ‘Oskara’, da je spavao sa Merilin Monro, bez obzira na to što je cijeli život više volio Indijanke, Vijetnamke, Tahićanke i žene zlataste puti. Njegovi biografi često navode incident na snimanju filma ‘Pobuna na brodu Baunti’ kada se Brando zatvorio u bungalov sa nekoliko Tahićanki a, kada je najzad izašao da snima, nije mogao da se sjeti nijednog reda iz scenarija. Režiser je dobio nervni slom, a Marlon ženu Tahićanku i srušenu reputaciju.

Brandov trijumf se nastavio i 70-ih u ‘Posljednjem tangu u Parizu’. Za taj film glumac je rekao da nije razumio o čemu se u njemu uopšte radi i da je siguran da ni sam Bertoluči to ne zna. Sve u svemu ovaj sada klasik i dalje važi za jedan odnajkontroverznijih filmova ikada. 

Od tada je sve krenulo nizbrdo. Uloge u lošim filmovima. Tragedija u porodici:sin Kristijan dospijeva u zatvor zbog ubistva vjerenika svoje polusestre Čejen; samoubistvo narkomanke Čejen u nastupu depresije. Finansijski problemi, problemi s težinom, ponekad bi dogurao do 130 kilograma i tada je plaćao posluzi da zaključava frižider. 

Bez obzira na bezbroj spletki i mnogo uloga, uprkos sjajnim ili oprečnim kritikama, Brando je ipak bio i ostao zagonetka, lice iz sijenke iz ‘Apokalipse sad’.

 

 

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vuksanović Stanković: Car je go;Abazović : Imaju li Raško...

"Pogledajte ga molim vas građani CG. Sva sublimacija politike vlade Dritana Abazovića je - car je go",...

Adžić se smijao Mugoši, on mu poručio da bi...

"U trenutku kada 68 od 81 poslanika traži smjenu njegove Vlade, to je dovoljan razlog da podnese...

Abazović predstavio inicijativu za rekonstrukciju Vlade: Osnaživanje borbe protiv...

"Iskazujemo spremnost za rekonstrukciju na sledećim političkim principima. -Vlada će dodatno osnažiti borbu protiv...

Abazović nudi DF-u i DCG ulazak u Vladu: Spreman...

Abazović je navodno dao ponudu DF-u i Demokratama da uđu u Vladu, odnosno da dobiju ministarske pozicije...

Čanak crnogorskim poslanicima: Ne dajte mu da pobjegne

"Poruka svim prijateljima Crne Gore, poslanicima u parlamentu Crne Gore i svima kojima je Crna Gora na...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare