Na današnji dan umro je Rođa Raičević: Knez otkriva nepoznate detalje o njemu

Prije 16 godina nas je napustio Rođa Raičević, ali je zauvijek ostala njegova muzika. Skoro da nema nijedne kafane gdje se ne čuje neka njegova pjesma. Ostali su vječno hitovi “Ti ćes sa njim a gde ću ja”, ” Da bog da”, “U tebe sam zaljubljen” i mnogi drugi.
Njegova porodica i dan danas ne može da prihvati činjenicu da Rođe nema. Družio se tokom dolaska 90-ih u Beogradu sa mnogim pjevačima, radio za poznate folkere među kojima su Nada Topčagić, Mira Škorić, Lepa Brena, Dragica Radosavljević Cakana, ali i prijateljima iz Crne Gore Nenadom Kneževicem Knezom i Vladom Georgievim.
Upravo Knez otkrio je detalje o pjevaču čiju muziku i danas slučaju mnoge generacije. Knez koji mu je bio blizak prijatelj kaže da je bio slomljen kada je čuo da je njegov prijatelj umro.
“Mi smo bili nerazdvojni i nije bilo dana da se ne vidimo. Baš u tom periodu kada sam ja bio u Americi on je počeo druženje sa ljudima za koje sam ja znao u kojim su poslovima i da nisu u redu. Neposredno poslije mog dolaska primio sam telefonski poziv, tada sam bio u Austriji, javljeno mi je da je umro. Bio sam slomljen, jer smo proveli dugi niz godina zajedno i prošli sve i svašta kroz taj period 90 ih.u Beogradu. O njemu sam govorio i na komemoraciji što je bilo nevjerovatno bolno. I dan danas ostao je žal za tim prije svega velikim čovjekom, umjetnikom i prijateljem”, kaže on.
Za Rođu se znalo da je bio veliki boem. Nenad kaže da je vodio zdrav način života i bio veoma pedantan, pa je misteriozna smrt bila još veći šok bio za njega.
“Bio je veliki boem, ali i neko na koga si u svakom momentu mogao da se osloniš. Njemu ste mogli da povjerite bilo šta, nikada nikoga nije izdao. Sve što sam mu rekao ostalo je između mene i njega, a to je danas rjetkost da je neko tako pouzdan. Pamtio je i važne datume, nikada nije zaboravljao rođendane, uvijek je bio pažljiv. Na rođendane moje djece prvi je dolazio sa poklonom  Bio je pedantan u životu. Toliko mi je bila besmislena ta njegova smrt i način, jer je uvijek pazio i koliko jede i šta jede i kako spava, bavio se sportom. Vodio je zdrav život, pa nijesam mogao da vjerujem da se to desilo. Bio sam u potpunoj nevjerici”, govori Nenad drhtavim glasom.
Rođine pjesme mahom su bile tužne, ali pune emocija sa životnim tekstovima što je danas rijetkost. Knez kaže da je Raičević imao mnogo ideja i planova vezanih za karijeru.
“Prerano je otišao. Imao je planove i ideje vezane za karijeru. Stalno je nešto novo smišljao. Istina je da je nosio u sebi tu dozu melanholije i sjete i to se osjećalo u njegovim pesmama. Bilo je tu i veselih kompozicija koje je radio za sebe i druge pjevače. Bio je vrsan kompozitor”, potvrđuje Knez.
Rođa je ostao upamćem po svojoj specifičnoj pojavi, načinu interpretacije i glasu.Nikad nije ženio, iako su mnoge ljepotice se vezivale za njegovo ime.
Umro je u 44. godini u stanu, u ulici 27. marta danas ulica Kraljice Marije u Beogradu .Tada se pričalo da je umro od prekomjerne doze metamfetamina mada to nikad nije bilo službeno i potvrđeno.
I poslije 16 godina ostala je misterija Rođinog kofera, po koji ni dan danas niko nije došao, a koji i dalje stoji na istoj adresi gdje je Rođa preminuo.
M.I.
 

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Nastavlja se dezinsekcija na području Podgorice

“Dezinsekcija koja će se danas vršiti obuhvatiće naselja: Tološi, Mareza, Vranići, Malo brdo, Momišići, Novi grad, Blok...

Adžić: Nijednom nismo demantovali Radunovića, bilo više poziva ka...

''Ono što je stav policije, ali dok se ne sprovede istraga, ne možemo...

Abazović o pisanju M portala: Prave se konstrukcije od...

"Vidjećemo šta će biti 19. avgusta, možda se pojavi još jedna inicijativa o nepovjerenju Vladi pa ćemo...

Vesni Bratić oduzet diplomatski pasoš

''Išla bih, možda, i u inozemstvo nego mi ministar (neustavni) izvanjskih poništio dipl....

Korona presjek: Preminula jedna osoba, 548 novooboljelih

Kako je saopšteno, izvršeno je 1.656 analiza.  Oporavljenih je 769,...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare