“Nikako ne smijete zasjeniti mladu”: Marko Grubnić o kombinacijama za vjenčane kume

Uloga vjenčane kume stvarno je posebna jer nadilazi sam dan vjenčanja. Kuma je mladina desna ruka kroz život, a ne samo tokom svadbenog slavlja. Međutim, samo vjenčanje je veliki trenutak koji objema zauvijek ostaje u sjećanju i zato mu s pravom pridajemo važnost.

Vodimo računa o svakom detalju, pogotovo o odjeći koju nosimo. Kaže se da je kumina kombinacija druga najvažnija kombinacija na vjenčanju, a kakvo izdanje odabrati rećiće vam stilist Marko Grubnić u novoj epizodi videoserijala Dreskod.

Pravilo broj jedan koje bih ja naveo je da ne oblačite bijelo, osim ako to mlada ili dreskod ne zahtijeva od vas. Dakle, izbjegavamo bijele kombinacije, bijele haljine. Međutim, vrlo su poželjne one cvjetnih uzoraka, vedrih boja, savjetuje Marko.

Bijela boja odavno se smatra zabranjenom kada su u pitanju kombinacije na vjenčanju, pogotovo ako mlada ima bijelu vjenčanicu. Bijele bluze mogu se kombinovati uz druge boje, komade poput sakoa i blejzera te nakita koji će dodatno pripitomiti bjelinu.

Samostalni potpuno bijeli komadi i generalno sva bijela odjeća koja vizualno odvlači pažnju s mlade nije prihvatljiva. To nas dovodi do još jednog važnog pravila svadbene mode koje važi i za goste i za kume.

Svakako možete njegovati svoj stil, biti posebni, autentični, ali nikako, baš nikako ne smijete zasjeniti mladenku. Važno je takođe svoju modnu kombinaciju uskladiti sa željama mladenaca, dreskodom, temom vjenčanja, a da pritom ne ugrožavamo svoj osobni stil i svoju preferenciju, smatra Marko.

Kombinacije za vjenčane kume - 6Kombinacija za vjenčanu kumu (Foto: Guliver Images/Profimedia/AFP)

Haljina je tradicionalan odabir za kume, ali ne i jedini: Moćno odijelo u nekoj dobroj upečatljivoj boji je itekako dobrodošlo. Šljokice u kombinaciji s ružičastom bojom su pun pogodak. Suprotnost tome, jedna decentna varijanta, ‘classy’ varijanta tamnoplave ili kraljevsko plave haljine je brutalna kombinacija koja će svim gostima oduzeti dah.

Mala crna haljina sa zanimljivim i upečatljivim nakitom ostavlja dovoljno prostora za raskošnu frizuru koja će upotpuniti ovaj look. Crvena boja je uvijek poželjna u svečanim prigodama. Na kraju krajeva, ona je boja ljubavi. U kombinaciji s crvenim ružem savršeno stoji plavušama. Zelena boja u kombinaciji s dominantnim biserima idealna je za brinete i crnke.

Kombinacije za vjenčane kume - 14Kombinacija za vjenčanu kumu (Foto: Guliver Images/Profimedia/AFP)

Što god naposljetku odabrali, pobrinite se da to budu odjevni komadi koji odgovaraju i vašem osobnom stilu.

Ono što je jako važno, ja bih se usudio reći možda i najvažnije, jeste da se vi dobro osjećate u onom što nosite i da vas vaša modna kombinacija nikako ne sprječava u ludoj zabavi, zaključuje stilista.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Huter: Đurašković spinovima ponižava sebe i funkciju koju obavlja

On je reagovao na izjavu gradonačelnika Cetinja Nikole Đuraškovića koji je kazao da "Huter treba da vrati...

Sjutra pretežno sunčano

Na sjeveru se ujutru po kotlinama očekuje magla, a popodne je u planinama ponegdje moguća kratkotrajna nestabilnost.

Odbijena žalba: Vrhovni sud stavio tačku na slučaj eventualnog...

Time je najviši sud potvrdio odluku Tužilačkog savjeta od 15. juna i odbio kao neosnovanu žalbu zamjenice...

Brutalno isprebijali tri brata pa rekli da im je...

Krivično su prijavljeni da su oko tri sata ujutro obavljajući zaštitarsku djelatnost počinili krivično djelo nasilničkog ponašanja...

Injac: Zalagaću se da Gradsko pozorište nosi ime po...

"Cijenim stvaralaštvo izuzetnog umjetnika Jagoša Markovića, kojim je obogatio crnogorsku kulturu.Zalagaću se da Gradsko pozoriste nosi njegovo...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare