Izvor:Klix ba

Nova S-Wave torba dizajnerke Stelle McCartney napravljena je na bazi grožđa

Nova S-Wave torba Stelle McCartney je među prvim komadima ovog brenda, koji koristi materijal napravljen od kože grožđa. Ovaj način iskorištavanja mogao bi dovesti do široke odgovorne konzumacije putem recikliranih i biorazgradivih proizvoda.

Otkako je Stella McCartney lansirala svoj istoimeni brend 2001. godine, izbjegavala je životinjsku kožu i krzno, zbog čega su alternativne opcije postale neophodne.

“Kad sam pronašla na ovu opciju s otpadom od grožđa, bila sam toliko uzbuđena, ne samo zato što se nabavlja lokalno iz vinarija u blizini mjesta gdje se naši dodaci ručno izrađuju, nego što takođe daje otpadu drugi život,” izjavila je McCartney za magazin Marie Claire.

Materijal je rezultat godina istraživanja i razvoja, jedan od mnogih novotestiranih materijala bez životinjskih materijala, koji zamjenjuju tradicionalnu kožnu i krzno.

Ljubiteljima vina poznato je da se sok grožđa cijedi do posljednje kapi. Ono što je zanimljivo jeste da se ostaci grožđa mogu iskoristiti kao alternative nekim drugim materijalima. Kada se ostaci grožđa kombinuju s drugim materijalima, poput prirodnih vlakana, rezultat je alternativna koža na bazi grožđa.

Prema Samanthi Mureau, osnivačici “Planet of the Grapes”, firme koja razvija i proizvodi kožu od grožđa, ovo je proces koji se još uvijek razvija. Proces uključuje uzimanje čvrstih ostataka grožđa, potom se usitnjava i izliva na čvrsti materijal. Ovaj postupak je sličan postupku proizvodnji papira.

Eksperimentisanje s različitim vrstama grožđa i različitim metodama proizvodnje znači da se proizvod neprestano poboljšava.

Nova S-Wave torba elegantna je i mekih rubova, s metalnom “S” kopčom. Dizajnerka McCartney kaže da crpi inspiraciju iz minimalizma devedesetih godina prošlog vijeka, kombinirajući klasični oblik s inovativnim materijalima.

S novim S-Waveom dizajnom torbi od ostataka grožđa čini se da je dizajnerica na dobrom putu da biljke učini najmoćnijim sastojkom mode.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

DPS: Izborni proces protiče uz opstrukcije i pokušaje zastrašivanja

“Dok aktivisti kandidata Jakova Milatovića u Baru prijete “ćeranjem”, u Nikšiću se upada u štabove našeg predsjedničkog...

OEBS: Procjenu izbornog dana strani posmatrači će iznijeti sjutra

“Zadovoljan sam što smo ovde i u drugom rugu predsjedničkih izbora. Radićemo isto što i u prvom....

DPS Nikšić: Izborni dan u Nikšiću protiče sa dozom...

“U dopisu DPS Nikšić stoji da izborni dan u ovom gradu protiče sa dozom povećanih tenzija, kako...

MUP: Video nadzor graničnih prelaza nije bio dostupan zbog...

"Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije imaju dva nezavisna sistema video nadzora. Jedan sistem je interni -...

Uprava policije: Sa aspekta bezbjednosti, izborni dan protiče mirno

Policija će, kako su kazali, će nastaviti da preduzima aktivnosti iz svoje nadležnosti, kako bi izborni dan...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare