Nova fića sa dodatnim vratima je neodoljiva (FOTO)

Kako bi ispratili evoluciju kupaca modela "500", u Fijatu kažu da su morali da odu korak dalje i da odgovore na promjene u zahtjevima kupaca koji su sazreli i čije su se navike promijenile, piše portal Nova.rs.

Mlada osoba koja je izjurila na ulice grada sa svojim automobilom nakon posla, sada su zaposleni mama ili tata, koji se organizuju da odvezu svoje dijete ili djecu do škole ujutro, prije nego što odu na posao, a onda na časove plesa ili stranog jezika poslijepodne, i sve to uz svoje lične obaveze.

Dakle, kupac je stoga postao porodica kojoj je potreban pristupačniji enterijer, ali koji je još uvijek “kul”, onako kako se to od “fiće” i očekuje. Zato je nastao novi “500 3+1” – potpuno električni, sa još jednim, malim, ali značajnim vratima.

Dizajneri su radili na pametnom rešenju koje je doprinijelo tome da dimenzije modela ostanu iste kao na kabrioletu i hečbeku, ali sa malim trećim vratima sa suvozačeve strane. Kao i prvi model “500” iz 1957. godine, koji je imao vrata pričvršćena na zadnjem dijelu.

https://www.instagram.com/p/CGw75K2jdag/?utm_source=ig_embed

Rezultat je nova karoserija, pored hečbeka i kabrioleta, sa nepromijenjenim dimenzijama i bez ijednog dodatog centimetra.

Treća “mala vrata” se otvaraju u suprotnom smjeru, a pošto nema centralnog panela u samim vratima, to znači da se mnogo lakše ulazi u automobil, lakše se utovaruju i istovaraju veći predmeti, i brže i jednostavnije se mogu djeca smjestiti na zadnje sjedište.

Kada se vrata zatvore, ovaj “fića” se ne razlikuje od bilo kog drugog modela “500”: isti je stil, kao i veličina, dok je masa povećana za 30 kg.

Što se tiče bezbjednosti, vrijedi pomenuti da se “mala treća vrata” mogu otvoriti samo kada su prednja vrata već otvorena, kako bi se spriječilo da ih putnici pozadi slučajno otvore.

https://www.instagram.com/p/CGvAdvbDZ1C/

Sa verzijom 3+1, model “500” teži da ostane uz kupce koji su promenili svoje navike i zahtjeve, ali ne i svoj ukus.

Kao i kabriolet i hečbek, novi “500 3+1” biće u izdanju „la Prima“ Opening Edition.

Preuzmite našu aplikaciju

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare

NAJNOVIJE

Kršenje mjera: Krivične prijave protiv pet osoba

"Procesuirane su dvije osobe u Pljevljima, zatečene u kršenju mjere zabrane izlaska iz objekta stanovanja u propisanom...

Rus uhapšen zbog sumnje da je ubio 26 starijih...

Radi se o 38-godišnjem Radiku Tagirovu, kovaču koji je i ranije osuđivan zbog krađe. Istražitelji vjeruju da...

Italijan hodao 400 kilometara kako bi “razbistrio glavu” nakon...

Muškarca je policija zaustavila rano u ponedeljak u blizini Fana u središnjoj Italiji. Bio...

Studija: Neki onkološki pacijenti sa kovidom-19 mogu da budu...

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) trenutno preporučuje zdravstvenim radnicima da tokom liječenja takvih pacijenata...

Zašto je sve hapšen Luka Bokan: Zadržan u pritvoru...

Njegov dosije započinje 1996. godine, kada je priveden zbog teške tjelesne povrede. Zatim,...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare