Preminula oskarovka Luiza Flečer

Glumica Luiza Flečer, koja je dobila Oskara za ulogu u filmu ''Let iznad kukavičjeg gnijezda'' iz 1975 godine, preminula je u 88. godini života, javio je kasno u petak AP.

Flečer je umrla u snu, okružena porodicom u svom domu u Mondurasou u Francuskoj, rekao je novinskoj agenciji njen agent Dejvid Šaul. Nije naveo uzrok smrti.

Njen sin Endrju Bik je za Hollywood Reporter kazao da je umrla u petak prirodnom smrću. Preživjela je dvije borbe sa rakom dojke.

Glumica je 1976. osvojila Oskara za najbolju glavnu glumicu za ulogu nemilosrdne medicinske sestre Mildred Račed u Formanovoj adaptaciji istoimenog romana Kena Kizija iz 1962. Film je te godine osvojio i nagrade za najbolji film, najbolju režiju, najboljeg glavnog glumca i najbolji scenario.

U svom govoru te večeri koristila je američki znakovni jezik kako bi zahvalila svojim gluvim roditeljima, a zahvalila se i publici što je mrzi.

Njen prikaz ovog lika bio je toliko nezaboravan da je platforma Netflix 2020. po njemu napravila seriju „Ratched“, koja prati priču medicinske sestre koja postane negativac.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Abazović demantovao i da će Temeljni ugovor biti potpisan...

DPS izmisli nešto da skrene pažnju. Jedna te ista priča - rekao je Abazović.

SNIMAK RAZOBLIČIO KNEŽEVIĆEVU LAŽ, Martinović: Zastrašujuće je što bi...

Ivan Gardašević pritvoren je u srijedu popodne, po nalogu osnovnog državnog tužioca u Podgorici Harisa Šabotića, nakon...

Abazović: Niko u Crnoj Gori ne treba da nosi...

Abazović je istakao da, po njegovom sudu, niko u Crnoj Gori ne treba da nosi oružje, naglašavajući...

Đurović domaćin večere za članove Stalnog odbora Parlamentarne skupštine...

“Ovaj događaj predstavlja prvu parlamentarnu aktivnost u okviru predsjedavanja Crne Gore ovom regionalnom inicijativom, te su na...

Uprava za igre na sreću postaje samostalni organ

Iz Vlade su ocijenili da će to dovesti do unapređenja rada i rezultata institucijalnog okvira u toj...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare