PRINCEZA OD DEDINJA: Život ćerke predsjednika Jugoslavije strogo skrivan od javnosti! (FOTO)

Mira je bila ćerka poznatog jugoslovenskog političara Cvijetina Mijatovića, drugog predsjednika Predsedništva SFRJ posle Tita, zbog čega je njena privatnost od sredine 80-ih godina držana u strogoj tajnosti.

Rođena je u Ljubljani 1961. godine, a njena majka, glumica Sibina Mijatović poginula je u saobraćajnoj nezgodi kada je Mira imala samo 9 godina. Nakon ove porodične tragedije, Mirin otac Cvijetin se oženio glumicom Mirom Stupicom.

Kada je njen otac izabran za funkciju predsednika Predsjedništva SFRJ njihova porodica je živjela u vili na Dedinju, zbog čega su je zvali “Princezom od Dedinja”, u kojoj su Mira i njena mlađa sestra Maja često pravile žurke. Imale su veliko društvo koje su činile sve najpoznatije gradske face i imena beogradske muzičke scene 80-ih godina.

Godine 1981. Mira Mijatović je sa Bojanom Pečarom osnovala bend VIA Talas, sa kojim je 1983. godine snimila album “Perfektan dan za banana ribe”, a najpoznatija pjesma sa albuma bila je numera “Sama” koja je postala nacionalni hit.

Međutim, grupa se vrlo brzo raspala, a Mira je nastavila da živi brzim i burnim životom. U čuvenom prestoničkom klubu “Akademija” bila je stalni gost.

Godine 1991. u svojoj 30. Mira Mijatović preminula je u Beogradu od prekomerne doze heroina. Da zla kob ove porodice bude još veća, njena sestra Maja umrla je iste godine u razmaku od svega nekoliko mjeseci.

One su bile radoznale gradske djevojke koje su živjele 26 sati dnevno. To je bio problem. Kad je bila bolesna, Mira je izbjegavala da se javlja jer ju je bilo sramota. Ne smijem da pomislim kako izgleda taj prelaz od djevojke oko koje se vrti cio svijet do djevojke koje svi izbjegavaju. Strašna je pomisao da je uvjek morala da ima određenu količinu novca kod sebe da bi kupila drogu. Mislim da ju je prije Maja navukla nego obratno. Maja je bila radoznalija, drčnija. Taj segment su krile od mene jer ih je bilo sramota. Bile su lijepo vaspitane i bilo ih je sramota da im vidite slabost. Pobjegle su od nas da ne bismo vidjeli kako se urušavaju. Kad je Mira umrla niko nije znao. Saznali smo kasnije, a mnogo kasnije smo saznali da je umrla i Maja. To je bila državna bruka. Da dozvoliš da umru obje ćerke predsjednika države – pričao je Popović.

Maja Mijatović / foto: Branimir Ružić

Dvije godine nakon smrti svojih ćerki, preminuo je i Cvijetin Mijatović, ostavivši svoju suprugu Miru Stupicu.

U beogradskim muzičkim krugovima dugo se pričalo da su mnogi detalji Mirinog života prikrivani od javnosti, prećutkivani, a njenih fotografija na internetu gotovo da i nema.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

U Engleskoj maske i kovid-propusnice više nijesu obavezne

Ministar zdravlja Sadžid Džavid rekao je da mjere mogu da se ukinu, zahvaljujući uspješnom procesu vakcinacije i...

Abazović: Antisemitizam, ksenofobija i ekstremizam moraju biti izopšteni

“Danas se sjećamo žrtava Holokausta. Antisemitizam, ksenofobija i ekstremizam moraju biti izopšteni u savremenom dobu. Radimo zajednički na...

Na Sinjajevini održan protestni marš protiv vojnog poligona

“Na Margiti smo 2020. protestovali 51 dan i odbranili planinu od prvog pokušaja bombardovanja naših pašnjaka. Naši...

Abazović sa Pičom: Snažno u borbi protiv kriminala, suzbijanja...

„Jačanje institucija i vladavine prava su osnov našeg društvenog napretka. Borimo se snažno protiv svih vidova kriminala, a...

Moskva: Raketna kriza između Rusije i SAD-a sve izvjesnija

Primjedba zvaničnika Ministarstva vanjskih poslova Vladimira Ermakova uslijedila je dan nakon što su Sjedinjene Američke Države i...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest
1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Eagles
Eagles
31/05/2021•09:49 09:49

Ko polako ide, prije stize, govirila je moja pok. baba