Proljećni koncert Crnogorskog narodnog pozorišta 12. i 14. maja

Concerto di Primavera (Proljećni koncert Crnogorskog narodnog pozorišta) program je, koji pored već najavljenih predstava, čini majski repertoar CNP-a. Koncerti na kojima će nastupiti eminentni muzički umjetnici – Alessia Thais Berardi, sopran, i maestro Oleksij Molčanov, pijanista, biće održani na Velikoj sceni 12. i 14. maja u 20 sati.

Program koncerta čine operske arije i kamerna muzika poznatih kompozitora Đoakina Rosinija, Erika Satija, Gaetana Donicetija, Franca Lehara, Frederika Šopena, Šarla Gunoa,  Đakoma Pučinija, Džordža Fridriha Hendla, Ernesta de Kurtisa.

Alessia Thais Berardi je rođena u Rimu gdje je i diplomirala na konzervatoriju “Santa Cecilia” na odsjeku operskog pjevanja, a usavršavanje nastavila na „Conservatoire à Rayonnement Régional” u Parizu, na kojem je 2015. godine stekla diplomu za koncertno izvođenje. Nastupala je na najvažnijim pozorišnim scenama u Evropi kao što su:  “Opéra Garnier” u Parizu, “Teatro San Carlo” u Napulju, “Teatro Argentina” u Rimu, “Teatro Vespasiano” u Rietiju, “Schlosstheater Schönbrun u Beču, “Puccini Festival” u Torre del Lago, “Politeama Greco” u Lecceu i “Giordano” u Foggii. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja, poput glavne nagrade na međunarodnom takmičenju “Tito Schipa” 2018. godine, počasne nagrade na takmičenju “Les Maîtres du Chant” u Parizu 2018. godine i glavne nagrade na “Music Ferret Open” 2021. godine. Alessia Thais Berardi živi i radi između Pariza i Rima.

Oleksij Molčanov je rođen u Rusiji, a srednju muzičku školu i Državni konzervatorijum je završio u Kijevu, u Ukrajini. Po završetku školovanja počeo je da se bavi pedagogijom uporedo sa koncertiranjem. Vrijedi zabilježiti turneje sa recitalima po Ukrajini i Libanu, nastup u Švajcarskoj, koncerte sa brojnim orkestrima, a poseban značaj ima saradnja u klavirskom duu sa V. Muravskim u periodu 1988-1992. godine.

Od 1999. godine živi i radi u Crnoj Gori. Svoj profesionalni i umjetnički angažman uspješno nastavlja na svim značajnim scenama širom zemlje i u inostranstvu. Kao solista, i u kamernim sastavima sa eminentnim umjetnicima, ostvario je veliki broj projekata. Dovoljno je spomenuti imena flautista: L. Jovanovića, H. Guolianga, D. Gavrića, Ž. Lekić, M. Lipovšek, N. Paklar, trubača T. Kerekeša, hornistu B. Lipovšeka, fagotiste K. Sensteveolda i N. Jankovića, oboiste G. Porrata, i N. Ristića, klarinetiste O. Popovića, V. Klenkovskog i S. Molčanovu, trombonistu A. Benčića, violiniste J. Nadržickog i K. Akejnikovu, violiste P. Langgartnera, H. Kefera, M. Bereznickog, I. Vukčevića i P. Veličkovića, violončeliste A. Rudina, V. Uzura, I. Perazića, A. Latkovića i E. Vučeković-Veith.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Egzit će se održati u Srbiji uprkos koronavirusu

Agencija navodi riječi portparola festivala Sanjina Đukića prema kome su medicinski stručnjaci odlučili da je moguće organizovati...

Crnogorski pomorci tvrde da su pod ucjenom švercovali 20...

Dugo iščekivani detalji pojavili su se u objelodanjenim presudama koje su izrečene kada su neki od sada...

Rekordan broj umrlih u Indiji

U protekla 24 sata u Indiji je zabilježeno 4.187 preminulih od covida-19, čime je ukupan broj umrlih...

U Kliničkom centru 21 covid pacijent životno ugrožen

Iz ove institucije navode da se na bolničkom liječenju covid-19 infekcije, trenutno nalazi 47 oboljelih.

Crnogorci ne mogu na kruzere: Crna Gora na sivoj...

-Ta odluka Evropske unije važi do 30. juna, a nakon toga se nadam da će i našim...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare