Schiapparelli revija o kojoj bruji svijet

Schiapparelli je prva revija kojom je započela Proljećna 2023 nedelja visoke mode i nesumnjivo događaj koji je privukao najveću pažnju javosti. Komentari su različiti, ali jedno je sigurno - ovakve kreacije do sada nismo imali priliku da vidimo.

Sa Schiapparelli revijom započela je Proljećna nedelja visoke mode 2023 u Parizu, a odmah nakon, društvene mreže su postale platforma za različita mišljenja o kreacijama sa motivima životinja, koje su odnijele svu pažnju javnosti.

Zapravo, glavni motiv ove revije za kreatora Daniela Roseberry bio je predstavljanje pakla iz Danteove Božanstvene komedije. Tri grešna životinjska simbola o kojima je Dante pisao su lav koji predstavlja ponos, leopard koji je sinonim za požudu i vuk kao asocijacija na srebroljublje. Shalom Harlow je na grudima nosila leoparda, Naomi Campell je prošetala u kaputu sa glavom vuka, dok su lava nosile Irina Shayk na pisti, ali ništa manje primjetna iste večeri i Kylie Jenner takođe sa lavom, doduše u prvom redu.

Foto: Filippo Fior
Foto: Filippo Fior
Foto: Filippo Fior

Ipak, dogodilo se to da su razne negativne kritike zasjenile izvanredan rad Rouzberija i njegovog tima. No, na ovaj način prikazani motivi životinja odnosno ponosa, požude i srebroljublja, predstavljaju iskorak u svijetu mode i ne čudi da su mišljenja o ovoj reviji podijeljena.

Negativni komentari vezani za ove prikaze nisu za čuđenje jer je poznato da ekolozi i aktivisti za životinje ne podržavaju kada se moda služi prikazivanjem mrtvih životinja, čak i kada se zna da su to konstrukcije od vještačkog krzna.

Na ovoj reviji, pored nesvakidašnjih, ekstravagantnih kreacija, prikazani su i odjevni komadi koji ističu struk, žene u “muškim” odijelima, te duge haljine koje se slivaju stvarajući siluetu pješčanog sata.

Foto: Filippo Fior
Foto: Filippo Fior
Foto: Filippo Fior
Foto: Filippo Fior

Još prije početka, Daniel Roseberry je naglasio da ništa nije onako kako izgleda.

Ovoj reviji, pored Kylie Jenner u prvom redu, prisustvovale su i Chiara Ferragni, Ana Dello Russo, Doja Cat , Philippine Leroy-Beaulieu i mnogi drugi.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Netfliks greškom objavio nova pravila o dijeljenju naloga

I dok pretplatnici već neko vrijeme očekuju mjere protiv dijeljenja lozinki, neke je neočekivana objava novih pravila...

Spajić: Nismo spremni za Open Bakan, fokusirati se na...

“Mislim da je ovo jako siromašan region koji je, moramo to da priznamo htjeli ili ne, evropska...

I sjutra sjeverni vjetar, do osam stepeni

Na sjeveru uglavnom suvo, ujutru magla ili niska oblačnost, tokom dana sunčani periodi. Kako...

Podgorica: U toku prikupljanje pomoći u obući i odjeći...

Stvari će se skupljati najkasnije sjutra do 17:30 časova, kako bi se poslale prvim avionom saopštili su...

Snažan zemljotres pogodio i Kazahstan

Iz kazahstanskog Nacionalnog centra za seizmološka posmatranja i istraživanja navedeno je da je zemljotres registrovan u 19.02...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare