Izvor:Sensa

ŠTA SVAKA ŽENA TREBA DA NAUČI I PRIMIJENI DO SVOJE 50. GODINE: Evo kako da život postane baš onakav kakav ste sanjali!

Kako prolaze godine, tako se mijenjamo, a te promjene donose dobre i loše stvari. Ključno na tom putu je učenje- evo šta svaka žena treba da zna i primijeni do svoje 50. godine.

Kako godine prolaze, mi se stalno mijenjamo. Ono što smo nekada voljeli, čemu smo težili, prestaje da nam bude zanimljivo. Ono što nas je brinulo u dvadesetim, kasnije postaje potpuno nebitno, čak i smiješno. Promjena je bitan dio sazrijevanja jer tako više upoznajemo sebe i učimo šta je ono najvažnije, koji su nam prioriteti. Bitan je cio proces učenja kroz koji ćemo proći, jer je to jedini način da napredujemo. Evo šta bi svaka žena trebalo da uradi do svojih zrelih godina jer je to jedini način da dostigne samosvijest:

1. Oslobodite se svojih sumnji

Kao mlađe, žene sumnjaju u svoj izgled, tijelo, žele da budu mršavije, zgodnije, upoređuju se sa drugima… Sumnjaju u svoje sposobnosti, plaše da nešto neće uspjeti, da će pogriješiti, da neće biti srećne… Mnogo godina provedu u sumnjama. Ali, jedno treba uvijek da imate na umu, a to znaju sve žene preko četrdesete i pedesete godine- niko neće vjerovati u vas ako vi ne vjerujete u sebe! Baš zato što to znaju, one ne govore “ne mogu” već zasuku rukave i urade.

2. Oprostite sebi greške

Stalno samoprekorevanje ne vodi ničemu. Ako nikada niste zadovoljni sobom, nikada nećete uspjeti da osjetite sreću. Ostavite u prošlosti sve pogrešne poteze, loše ljude, sve ono na šta se izgubili vrijeme, sve što vas je povrijedilo…Možda je nešto bilo sticaj okolnosti, za nešto se sami bili krivi jer ste pogrešan izbor napravili...Zaboravite na sve to. Sjetite se da ste samo čovjek, a to znači da ste nesavršeni. 

3. Budite ponosni na svoje tijelo

Žena koja je prešla četrdesetu ili pedesetu godinu neminovno ima bore, koža je već opuštenija, nije jedra kao nekad. Pa šta? Prelijepa je svakako, zar ne? Koga briga kako izgledaju drugi, vi treba samo sebe da gledate, da budete zahvalni svom tijelu na sve što je za vas uradilo i da budete nježni prema njemu, umjesto da ga kritikujete, iscrpljujete dijetama, pretjeranim vežbanjem… Volite ga sa svim manama i nesavršenostima, nabacite osmijeh na lice i uživajte u životu. 

4. Prebolite izvinjenja koja nikada niste dobili

Možda ste se nekada nervirali zbog drugih ljudi, njihovih postupaka, očekivali da se izvine što su vas povrijedili. Samosvjesne žene znaju kada treba na to da zaborave, da puste. Ti ljudi nisu vrijedni da se njima bavite, niti da svoje misli zaokupljate njima. Zaslužujete da idete dalje, a da biste to zaista uradili, morate prestati da otvarate stare rane.

5. Prestanite da vjerujete kako neko drugi treba da vas usreći

Niko, apsolutno niko, vas ne može učiniti iskreno srećnim ako ne znate kako da budete srećni sami. Samosvjesne žene znaju da njihova sreća ne bi trebalo da zavisi od druge osobe, već do nje treba da dođemo sami, iznutra. Druga osoba ili osobe mogu samo da doprinesu vašoj sreći, ali nisu odgovorni za nju. Vaša sreća je isključivo vaša odgovornost.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Zaglavio se u automobilu na Bukumirskom jezeru, uspješno završena...

U pitanju je mlađi muškarac, a pripadnicima službe je bilo otežano da dođu do osobe zbog lošijih...

Još 10 slučajeva korone, bez preminulih

U istom periodu nije zabilježen nijedan smrtni ishod od posljedica kovida-19. Oporavilo se još...

Sjutra novi protest pokreta Ima nas: Građani da iskažu...

Oni su poručili da treba povući, kako su naveli, sramne izmjene Zakona o predsjedniku koje predstavljaju svojevrsni...

Petigru: ”Ruski svijet” ima odjeka na Balkan kroz stvaranje...

“Važno je napomenuti da je invazija Ruske Federacije, i počinjenje zločina agresije na Ukrajinu, motivisano ideološkom koncepcijom...

Glavni grad: Traka na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u...

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome se vidi da su neke barijere koje su postavljene...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare