Stručnjak za spavanje tvrdi kako je spavanje u čarapama ključno za dobar san

Kada se spomene nošenje čarapa u krevetu, možete očekivati burne rasprave. Iako je spavanje u čarapama možda nezamislivo, stručnjak za spavanje smatra da bi upravo to moglo biti ključno za dobar san.

Nošenje čarapa u krevetu može vam pomoći da zagrijete stopala, što može signalizirati vašem tijelu da je vrijeme za spavanje. To vam može pomoći da brže zaspite i doživite dublji san – rekao je za Mirror Martin Sili (Seeley).

Naime, kada su nam stopala hladna, krvne žile se sužavaju, što može otežati proces uspavljivanja ili onemogućiti dublju fazu sna, dodaje Mirror, ali napominje da nošenje čarapa u krevetu ipak i dalje ovisi o osobnim preferencijama.Hoće li nošenje čarapa u krevetu zaista dovesti do dubljeg sna ili ne, može ovisiti o pojedincu. Nekim ljudima to je možda neudobno, dok drugi možda uopšte neće primijetiti nikakvu razliku u kvaliteti sna.

Ako više volite da su vam nožni prsti slobodni dok spavate, postoji nekoliko drugih trikova koje možete isprobati da biste se kvalitetnije naspavali.

Držite se dosljednog rasporeda spavanja, izbjegavajte kofein navečer i upotrijebite eterično ulje lavande koja ima umirujuća svojstva te može pomoći u opuštanju. Eterično ulje možete raspršiti u spavaćoj sobi ili dodati nekoliko kapi u svoju večernju kupku – savjetuje Mirror.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Eskobar: Dijalog Beograda i Prištine u nadležnosti EU i...

On se sinoć, zajedno sa Miroslavom Lajčakom sastao s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a prethodnog dana je...

Rotract Klub Podgorica povodom Svjetskog dana borbe protiv gladi...

Crveni krst svakog dana distribuira obroke ranjivim kategorijama našeg društva, dok je broj socijalno ugroženih građana, kako...

Biste li je nosili? Moschino torba u obliku dušeka...

Ljeto samo što nije počelo, a vrela atmosfera na plaži inspirisala je dizajnere da osmisle baš posebnu...

Vuković Kuč: Zaustavimo Abazovića, van kontrole je

 Nekontrolisano zapošljavanje za siguran glas, obećanje otpisa duga za komunalije i uspostavljanje potpunog rasula u društvu verifikovanjem...

Živković: Može se formirati nekakva vlada bez nas, ali...

"To dolazi od strane onih koji sa njim vrše vlast. Šta se tu dešava, tu odgovor mora da...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare