TAJNI SUSRETI Tita i Sofije Loren: JOVANKA KIPTJELA OD LJUBOMORE

Sofija Loren bila je zaljubljena u nekadašnjeg predsednika Jugoslavije Josipa Broza Tita, kojeg je posjećivala, nekada i tajno, u njegovim vinogradima u Grockoj, tvrde svjedoci iz tog doba, piše Kurir.

Tajnu dugu skoro šest decenija, o emociji čuvene italijanske glumice koju je gajila prema pokojnom maršalu, otkrio je Nenad Vuković, koji je prije nekoliko godina otkupio Titove vinograde.

Čuo sam razne priče, ali činjenica je ta da je Tito ugostio Sofiju Loren ovde u Grockoj. On je bio veliki zavodnik i hedonista. Jovanka je bila ljubomorna kada je Sofija dolazila iz Italije u Srbiju kod druga Tita. Postoje zapisi o njenim posjetama i tu stoji i da je voljela piletinu i bajadere, a Tito je bio poznat kao ljubitelj grožđa — kaže na početku razgovora Vuković, a njegove riječi potvrđuje i Dragan O, koji je svojevremeno služio Titu.

Dragan je istakao kolika mu je čast bila da radi za tadašnjeg predsjednika, ali i da se dobro sjeća Sofijinih posjeta.

— Tada sam bio mlad. Bila je velika čast raditi za predsjednika. Sjećam se kada je dolazila Sofija. Ona je bila zaljubljena u njega. Bila je prelijepa, svi su se okretali za njom. On je volio Jovanku, a Sofija njega. Tačno je to što je gospodin Vuković rekao da je Jovanka bila ljubomorna na glumicu. Sofija je na Titove manifestacije dolazila javno, a tajno, kada, vi procijenite sami — rekao je Dragan.

Preuzmite našu aplikaciju

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare

NAJNOVIJE

CEDIS: Brojevi telefona za prijavu kvara nijesu u funkciji

Kako ističu, razlog je to što je treće lice prekinulo kablove Telekoma na nekom od gradilišta pa...

Još 412 slučajeva koronavirusa, 8 smrtnih ishoda

Novootkriveni su iz sljedećih opština: opštinaoboljeliPodgorica155Nikšić81Danilovgrad20Bar19Berane17Rožaje17Kotor15Tuzi14Budva13Herceg Novi12Pljevlja12Tivat11Cetinje8Plužine4Šavnik4Bijelo Polje3Ulcinj3Mojkovac2Kolašin1Žabljak1 Od jučerašnjeg presjeka...

Od početka epidemije u Iranu preminulo 50.000 ljudi, više...

Mjera dvonedjeljnog djelimičnog karantina u Teheranu i drugim velikim gradovima doprinijela je usporavanju širenja epidemije, ali je...

I večeras kolone sa trobojkama, upoznat tužilac

Kako saznaju iz policije, u Pljevljima je kolona sa 100 vozila u Beranama 200, u Tivtu 20...

BiH: 975 novozaraženih koronavirusom, umrle 42 osobe

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 13 smrtnih slučajeva. Takođe je saopšteno da je od...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare