Izvor:Bosonoga

Top 10 najseksipilnijih filmskih vampirica

Iako je vampirizam krajnja ženska fantazija, sigurni smo da ni muškarci ne mogu ignorisati prokleto šarmantne i privlačne zvijeri, pa pogledajmo koja su nam to ostvarenja velikog platna podarila najseksi vampirice!

10. “Near Dark” (1987.)

Neo-vestern horor iz režiserske palice Ketrin Bigalou, donosi nam lik simpatične i naizgled bezazlene Mej.  Sitna, ranjiva, kratko ošišana, njena tranformacija u krvoločnog vampira još je upečatljivija zbog kontrasta. Uzbudljiva priča o neposlušnosti i privlačnosti plijeni prije svega hemijom između vampirice i smrtnika, a njihova ljubav uspije da pokori opasnu bandu biciklista kojima je ona prethodno pripadala.

09. “Dracula 2000”

Treščina čiji je izvršni producent bio otac filmskog horora osamdesetih – Ves Krejven, nudi nam komični reboot vampirske priče. Scena u kojoj Solina (Jennifer Esposito) izgovara “All I want to do is suck“, dok pokušava ugristi Sajmona (Jonny Lee Miller), na granici je humora i dobrog ukusa, ali neminovno dokazuje sekspil Espositove i dokazuje zašto toliko volime žene sa očnjacima.

08. “Once Bitten” (1985.)

Jedno od prvih pojavljivanja Džima Kerija u filmu, propraćeno je vampiricom koja ga pokušava preobratiti u svoju bandu besmrtnih, a ujedno i podariti sebi još nekoliko vijekova mladolikog života. Prelijepa Loren Haton pojavljuje se u ovoj tinejdžerskoj komediji osamdesetih, u ulozi vječne gorfice.

07. “Thirst” (2009.)

Južno-korejska horor-drama Čan Vu Parka“Žeđ”, govori o svešteniku Sang-hjunu, koji se zaljubi u ženu svog prijatelja – Tae Ju, nakon što se ona “povampiri”, poslije neuspješnog medicinskog eksperimenta. Film je baziran na knjiškom predlošku Emila Zole “Terez Rakin”, a u ulozi neurotične vampirice nalazi se divna Kim Ok-bin. Obilje sirovog seksipila sa divnom fotografijom i scenografijom učiniće da se osjećate intelektualno iako samo želite vidjeti vrele vampirske poljupce.

06. “The Hunger” (1983.)

Ovaj erotski horor sa Ketrin Denev, Dejvidom Bouvijem i Sjuzan Sarandon, premijerno je prikazan na Kanskom festivalu ‘83. Tu se Bouvi i Denevr pojavljuju u ulogama vampira, a Sarandon kao njihova nevina žrtva. Film je upamćen po sceni poljupca između dvije glumice i stilizovanoj fotografiji a to je samo doprinijelo seksipilu glavne heroine Mirjam Blajlok. I naravno, besmrtna  “Bela Lugosi’s Dead” kraljeva gotika roka Bauhaus kao glavna muzička tema.

05. “Underworld” (2003.)

Popularna franšiza govori o vampirici Selene (Kate Beckinsale), koja ubija vukodlake odgovorne za smrt njene porodice. U ovom slučaju vampirizam nije kletva ni prirodno stanje, već virus kojim se zarazi. A izgleda da je pored vampirizma, Selen pokupila i gadan slučaj zaustavljanja muških srca, jer su ranih dvehiljaditih svi poludjeli za njenim  ultratijesnim kožnim kostimom.

04. “Blade II” (2002.)

Prvi crni stripovski junak koji postoji nezavisno od porebe da se ispoštuje rasna kvota, dobio je ekranizaciju ‘98. Nakon toga nam dolazi nastavak priče o “Dnevnom Šetaču” – polutanu čovjeka i vampira, koji štiti ljudski rod od krvoločnih monstruma. U drugom dijelu pojavljuje se vampirska princeza Nisa koju tumači prelijepa Leonor Vanela. Njena egzotična pojava donijela je dozu misterije u oslikavanju lika vampirske princeze.

03. “Bram Stoker’s Dracula” (1992.)

Horor koji je obilježio devedesete, iako pomalo dosadan i razvučen, zaslužan je za jednu od najerotičnijih filmskih scena. To i nije bilo teško postići s obzirom na kasting Monike Beluči za kojom je tad ludio cijeli svijet. U Kopolinom (Francis Ford Copolla) osvrtu na transilvanijskog grofa, ona se našla u ulozi jedne od njegovih žena, a scena u kojoj zavodi naivnog lika Kijanu Rivsa ostaće upamćena po njenom nevjerovatnom seksipilu.

02. “Queen Of The Damned” (2002.)

Ovaj film, iako izrešetan od strane kritike, ostaće upamćen po epohalnoj ulozi r’n’b zvijezde Alije. Njen posljednji film, prije tragične smrti u avionskoj nesreći, govori o usponu vampirske rase, a ona kao Kraljica Prokletih – Akasha, budi se na stihove vampirske pjesme. U filmu je svoju ulogu dočarala senzualnim plesom i kostimom, koji su zauvijek obilježili predstavljanja ovih natprirodnih bića u fikciji.

01.  “From Dusk Till Dawn ” (1999.)

Salma Hajek se smrtno bojala zmija, a Robert Rodrigez je slagao da će joj Madona oteti ulogu, pa je Hajekova provela dva mjeseca na terapiji da bi uspješno izvela najseksipilniju scenu plesa u storiji filma. I hvala njenom terapeutu, ali i Selmi, jer danas ne bismo imali ovo remek djelo da sladimo oči. Jedino što buni, je zašto bi se u sobi gdje se nalazi Kluni (George Clooney), vampirska kraljica Santanico Pandemonium odlučila za Tarantina…? Lukavi Kventin je naravno napisao scenario, tako da se na kraju najviše osevapi i stvarno slatko izgleda sa Selminim stopalom u ustima.

Preuzmite našu aplikaciju

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Kusovac negativan na koronavirus

Kusovac se nalazi u karantinu u Igalu nakon što je prekršio samoizolaciju, zbog...

Federer: Morao sam da odlučim da li želim da...

Federer je ove godine dva puta operisao koljeno, zbog čega je najavio da...

Italija nije zemlja za zaposlene majke, pandemija im samo...

Prije pandemije, prema podacima Nacionalnog Instituta za rad (INL), gotovo 38 hiljada žena je, nakon porođaja dalo...

Oglasila se medicinska sestra koja je dala infuziju djevojčici...

Medicnska sestra Muamera Turković, koja je dala infuziju djevojčici, objavila je na Fejsbuku objašnjenje situacije koja se...

Korona jača i od vaterpola: Otkazana prvenstva za mlađe...

Nastavlja se odgađanje sportskih takmičenja u Crnoj Gori. Prvenstva za mlađe selekcije u vaterpolu neće se održati...

NAJČITANIJE

Gdje je danas “dječak vještac” čije su slike užasnule...

Mali Houp tada je imao dvije ili tri godine i preživio je zahvaljujući Anji i organizaciji koju...

Dabović: Odbila sam SEKS sa PRESJEDNIKOM i otjerali su...

Svašta sam doživjela u karijeri. Događalo mi se i da mi nude velik novac za jednu noć,...

DR MUHAMED BOROGOVAC: Blaćenjem Crne Gore i Đukanovića IFIMES...

Borogavac je devedesetih godina prošlog vijeka napustio Bosnu i Hercegovinu, nakon sukoba sa politikom tadašnjeg predsjednika Alije...

Auto litija uz trobojke u Beranama i Andrijevici (VIDEO)

Automobili sa srpskim zastavama, formirajući kolonu, krenuli su iz Berana u pravcu Plava.

Srpski infektolog demantovao Vučića: PCR dijagnostika se radi u...

Kako je kazao profesor Medicinskog fakulteta, infektolog i bivši direktor klinike za zarazne bolesti Dragan Delić, PCR dijagnostika koja...

Komentari

avatar