ASK za Standard: Abazović obavijestio Agenciju o promjeni funkcije, izvještaj dužan da preda do kraja marta 2021.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, prema podacima dostupnim na sajtu Agencije za sprječavanje korupcije, posljednji put podnio je izvještaj o imovini i prihodima u martu 2020. godine, kao poslanik u Skupštini Crne Gore. On je podnio redovan godišnji izvještaj, koji su javni funkcioneri dužni da podnesu do kraja marta tekuće godine za prethodnu godinu.

Zakon o sprječavanju korupcije u članu 23 propisuje:

U toku vršenja javne funkcije javni funkcioner podnosi Izvještaj jednom godišnje, do kraja marta tekuće godine za prethodnu godinu. Takođe, javni funkcioner je dužan da prilikom prelaska na drugu javnu funkciju, kao i u slučaju izbora, imenovanja, odnosno postavljenja na još jednu javnu funkciju, u roku od 30 dana od nastanka promjene o tome obavijesti Agenciju.

Standard je uputio pitanja Agenciji za sprječavanje korupcije da li je potpredsjednik Abazović obavijestio ASK o promjeni funkcije i da li je dužan da kao potpredsjednik Vlade ponovo podnese izvještaj o prihodima i imovini ili je njegova zakonska obaveza da nastavi da podnosi izvještaj o prihodima i imovini jednom godišnje, do kraja marta tekuće godine za prethodnu godinu.

“Javni funkcioner Dritan Abazović je obavijestio Agenciju za sprječavanje korupcije da je na sjednici koja je održana 4. decembra 2020. godine Skupštine Crne Gore izabrala 42. Vladu u kojoj g. Abazović obavlja funkciju potpredsjednika, a da je 11. decembra obavijestio predsjednika Skupštine Crne Gore da je podnio ostavku na mjesto poslanika”, naveli su iz ASK-a u odgovoru.

Time je, kako su kazali, izvršio zakonsku obavezu obavještavanja Agencije, na način i u roku predviđenom Zakonom o sprječavanju korupcije.

“Što se tiče izvještaja o prihodima i imovini, isti je dužan da preda Agenciji do kraja marta 2021. godine za prethodnu godinu”, saopštili su iz Agencije.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vlada usvojila novi paket podrške, evo kome će i...

Penzioneri koji imaju primanja manja od 222 eura, dobiće po 50, a nezaposleni s evidencije Zavoda po...

Zeković i Stanić reagovali: Dok policija kod Vučićevih ljudi...

"Ima li države đe premijer poziva ljude da uzmu pare za glasanje? Dok policija kod Vučićevih ljudi...

Duković: Nemate pravo da odbijate donirane vakcine, kad sami...

Eksperti su, kako je rekao, i prije dolaska na vlast, najavljivali novu strategiju...

Krivokapić sa Bjekovićem: Crnoj Gori potrebna vladavina prava i...

Krivokapić  je naglasio da je pomirenje nasušna potreba crnogorskog društva, te da su podjele i svađe manir...

Lazović: Želim da obavijestim takozvane stečajce i samozvane eksperte,...

Lazović se prvo zahvalio svim organizacionim jedinicama Uprave policije na dobro obavljenom poslu u prethodnih godinu i...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare