Čestitke za Dan državnosti i od Mete i Komšića

Predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću čestitku povodom 13. jula – Dana državnosti Crne Gore uputio je i predsjednik Albanije Ilir Meta.

“Želim da iskoristim ovu priliku da izrazim koliko cijenim prijateljske odnose i saradnju između Albanije i Crne Gore. Zahvaljujući euro-atlantskoj viziji koju dijelimo ti odnosi otvaraju sve više novih prostora za saradnju i postaju pozitivan primjer u našem regionu.

Uvjeren sam da će buduća saradnja između naše dvije susjedne zemlje biti odlična, jer su partnerstva koja nas ujedinjuju i mostovi koji nas spajaju brojni i raznovrsni. Crnogorska manjina u Albaniji i Albanci u Crnoj Gori predstavljaju moćan most prijateljstva i dragocjeni su za saradnju, što moramo dalje čuvati i unapređivati”, navodi se u čestitki predsjednika Mete.

Dan državnosti čestitao je i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.

“Poštovani predsjedniče Đukanoviću primite iskrene čestitke povodom Dana državnosti Crne Gore.

Uspjesi koje je Crna Gora u proteklim godinama ostvarila na njenom NATO i evropskom putu, kod mene lično ali i kod većine građana Bosne i Hercegovine, probudili su nadu u mogućnost mirne izgradnje građanske države na evropskim principima i standardima.

Želimo vam da tim putem nastavite i nama prijateljsku Crnu Goru nakon prijema u NATO savez uvedete i u Evropsku uniju. Sretni smo što za susjeda imamo državu koja je iskreni prijatelj naše države i svih njenih građana, i zadovoljni odličnim odnosima između dvije države koje ne mogu pokvariti povremeni ispadi pojedinaca koji ne baštine vrijednosti euroatlanskog svijeta i civilizacije, te uvjereni da će odnosi između dvije države u budućnosti biti još bolji i prisniji. Još jednom, Vama i svim građanima Crne Gore, sretan Dan državnosti”, navodi se u čestitki.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

SD-LP: Suverenističke partije da formiraju vlast koja će raditi...

"Svojim glasom, pokazali ste da vrednujete ne samo naš doprinosdosadašnjim rezultatima u lokalnoj vlasti, već ste i...

Bošković o izborima u tri opštine: Uzeli smo 37...

"U tri opštine koje predstavljaju Crnu Goru u malom, uzeli smo 43% glasova ili 37 mandata više...

Smolović: Pokušaćemo da povećamo koalicioni kapacitet i formiramo buduću...

"Naša ambicija je bila da samostalno vršimo vlast, međutim okolnosti su bile druge. Ne možemo reći da...

Eraković: Otvoreni smo za formiranje vlasti u sve tri...

DPS je još jednom potvrdila dominaciju. " Osvojili smo između 40 do 50 glasova...

SD: Državotvorne partije da formiraju vlast u sve tri...

“Nastavićemo da pružamo važan doprinos očuvanju državnog dostojanstva koje odlazeća vlast već punu godinu vrlo svjesno na...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare