ĐELOVIĆ ZA STANDARD: U Luci Bar nema amonijum – nitrata kao u Bejrutu, sve opasne materije su pod strogim nadzorom

Prije 15 dana dogodile su se dvije snažne eksplozije amonijum nitrata koji je bio skladišten u bejrutskoj luci. Eksplozije u luci u Bejrutu opustošile su čitav dio tog grada, izazvale smrt više od sto ljudi, za sobom ostavile na hiljade povrijeđenih, ali i hiljade onih koji su ostali bez krova nad glavom. U Crnoj Gori, u Luci Bar postoje specijalizovana skladišta namijenjena smještaju opasnih materija klase 1 (eksploziva). Pored eksplozivnih materija, u strukturi pretovara u Luci Bar se pojavljuju i drugi opasni tereti. Pomoćnik izvršnog direktora Luke Bar, dr Deda Đelović, ispričao je za Standard kako se ovi opasni tereti pretovaraju i skadište, koje mjere zaštite se preduzimaju i na koji način se vrši nadzor ovih skladišta.

Stručnjaci tvrde da je eksplozija u glavnom gradu Libana, treća po snazi u istoriji, odmah poslije eksplozije nuklearnih bombi u Hirošimi i Nagasakiju. Amonijum-nitrat je u bejrutsku luku istovaren 2013. godine nakon što ga je tu ostavio ruski brod koji je imao tehničkih problema.

Nemili događaj u Bejrutu bio je povod da saznamo kakva je situacija u našoj luci, kada je u pitanju skladištenje opasnih materija poput visokoeksplozivnog đubriva koje je izazvalo eksplozije u Bejrutu, te da li ima sličnih materija u Luci Bar.

Oni su za portal Standard saopštili da u Luci Bar, sa južne strane brda Volujica, postoje specijalizovana skladišta namijenjena smještaju opasnih materija klase 1 (eksploziva). Među njima, kako navode, ima i onih materija koje po osnovi neke od svojih karakteristika npr. zapaljivost, spadaju u opasne. Međutim, da u samim skladištima nema materija koje se pominju u kontekstu nedavne nesreće u luci Bejrut.

Zona unutar koje se nalaze skladišta je, brdom Volujica, fizički odvojena od ostalih operativnih djelova Luke i pod 24-časovnim je fizičkim obezbjeđenjem, a pristup zoni je strogo kontrolisan.

“Poslovi pretovara i skladištenja opasnih materija se vrše u skladu sa striktno propisanim radnim procedurama, koje svoje ishodište imaju u postupcima Lučkog Sistema kvaliteta, Planu zaštite i spašavanja od požara, Planu zaštite i spašavanja od tehničko-tehnoloških udesa, Planu zaštite i spašavanja od zemljotresa i ostaloj relevantnoj dokumentaciji zasnovanoj na odgovarajućoj nacionalnoj i međunarodnoj regulativi, koja je verifikovana od strane nadležnih državnih organa i eksternih sertifikacionih tijela pomenute procedure za pretovar i skladištenje opasnih materija klase 1 (eksploziva), između ostalog, podrazumijevaju i sljedeće:

  • na poslovima pretovara i skladištenja se angažuju samo zapošljeni koji su prošli obuku iz oblasti zaštite i zdravlja na radu, imaju ljekarsko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za rad i položen eksterni ispit za rad sa opasnim materijama klase 1;
  • na poslovima pretovara i skladištenja opasnih materija klase 1 se koriste sredstva mehanizacije koja posjeduju pozitivan stručni nalaz (od ovlašćene eksterne organizacije) o ispunjenosti zahtjeva iz oblasti zaštite i zdravlja na radu;
  • sve elektro instalacije u skladištima i u zoni oko skladišta, kao i gromobranske instalacije, se redovno atestiraju i moraju posjedovati pozitivne stručne nalaze (od ovlašćene eksterne organizacije) o ispunjenosti zahtjeva iz oblasti zaštite i zdravlja na radu;
  • pritisak u hidrantskoj mreži se stalno provjerava od strane ovlašćenih eksternih stručnih organizacija; itd”, ispričao je za Standard pomoćnik izvršnog direktora Luke Bar, dr Deda Đelović.
Deda Đelović
Foto: Printscreen

Dodaje da je kompletan proces pretovara i skladištenja opasnih materija klase 1 (eksploziva) u Luci Bar pod stalnim nadzorom nadležnih inspektora iz Direktorata za vanredne situacije u Ministarstvu unutrašnjih poslova u Vladi Crne Gore.

“Kada se, generalno, govori o teretima koji su predmet pretovara i skladištenja u Luci Bar, treba naglasiti da među njima ima i onih koji po osnovi neke od svojih karakteristika npr. zapaljivost, spadaju u opasne. Međutim, važno je naglasiti da postoje jasna međunarodno prihvaćena pravila i procedure koja propisuju način transporta, pakovanje kojim se neutralizuju pomenute štetne karatereristike tereta i postupanje sa njima u svakoj fazi na njihovom transportnom putu od početne do odredišne tačke, uključujući i postupanje prilikom procesa pretovara i skladištenja koji se odvijaju u lukama”, dodao je Đelović.

Kako navodi, u okviru standardne komunikacije sa korisnicima lučkih usluga se prethodno obezbjeđuju precizni podaci o karakteristikama svakog tereta koji se doprema/otprema iz Luke, zatim se sagledavaju sve njegove karakteristike (naravno, i one koje određeni teret, potencijalno, svrstavaju u grupu opasnih), određuje se tehnologija pretovara i skladištenja koja obuhvata i definisanje mjera zaštite i zdravlja na radu, mjera protiv-požarne zaštite i mjera zaštite životne sredine, pa se, tek nakon svih pobrojanih faza, pristupa realizaciji samog procesa pretovara i skladištenja.

“Shodno navedenom, pored eksplozivnih materija, u strukturi pretovara u Luci Bar se pojavljuju i drugi opasni tereti koji se pretovaraju i skladište na adekvatan način kako bi se eliminisali svi potencijalni rizici”, kazao je on.

U skladu sa zahtjevima definisanim odnosnom zakonskom regulativnom, od strane ovlašćenih eksternih organizacija, vrše redovne kontrole elektro i vodovodnih instalacija u skladištima i u zoni oko skladišta, kao i redovne provjere gromobranskih instalacija.

Đelović navodi da se u procesu rada isključivo koriste resursi (podrazumijevajući i skladišta) koji imaju pozitivne stručne nalaze – nalaze kojima se potvrđuje zadovoljenje zahtjeva iz domena zaštite i zdravlja na radu i protiv-požarne zaštite.

“Uz navedene kontrole, vrši se permanenta provjera stanja skladišta kao građevinskih objekata u skladu sa planovima pregleda i blagovremeno se preduzimaju potrebne preventivne i korektivne aktivnosti održavanja, a sve u cilju eliminacije rizika svih kategorija”, zaključio je Đelović u razgovoru za Standard.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Crnogorski pomorci tvrde da su pod ucjenom švercovali 20...

Dugo iščekivani detalji pojavili su se u objelodanjenim presudama koje su izrečene kada su neki od sada...

Rekordan broj umrlih u Indiji

U protekla 24 sata u Indiji je zabilježeno 4.187 preminulih od covida-19, čime je ukupan broj umrlih...

U Kliničkom centru 21 covid pacijent životno ugrožen

Iz ove institucije navode da se na bolničkom liječenju covid-19 infekcije, trenutno nalazi 47 oboljelih.

Crnogorci ne mogu na kruzere: Crna Gora na sivoj...

-Ta odluka Evropske unije važi do 30. juna, a nakon toga se nadam da će i našim...

Vladin „mercedes“ kroz Podgoricu voze bez tablica?

“Procedurama Generalnog sekretarijata Vlade, koje su vrlo precizne i morale su se poštovati u minulim vremenima, i...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare