GI “21. maj”: Pop sjedi dok se intonira crnogorska himna, zašto je izostala reakcija načelnika nikšićke policije?

Građanska inicijativa (GI) 21. maj zatražila je danas od direktora Uprave policije Zorana Brđanina da odgovori da li je načelnik Centra bezbjednosti (CB) Nikšić Dragoslav Peković pokrenuo postupak protiv sveštenika Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori Mijajla Backovića zato što nije ustao prilikom intoniranja državne himne Crne Gore na svečanoj sjednici Skupštine opštine (SO) Nikšić, saopšteno je iz GI 21. maj.

”Načelnik CB Nikšić Dragoslav Peković prisustvovao je sjednici Skupštine opštine (SO) Nikšić što znači da je bio svjedok prekršaja i time obavezan da reaguje. Sveštenik Srpske pravoslavne crkve je tokom obilježavanja Dana oslobođenja Nkšića ostao da sjedi tokom izvođenja državne himne Crne Gore”, naveli su u saopštenju.

Građanska inicijativa 21. maj podsjeća da je odbornica u Skupštini opštine (SO) Nikšić Jelena Marković odmah podnijela prijavu zbog prekršaja iz člana 21 stav 5 Zakona o javnom redu i miru ali da joj do danas iz policije nijesu pružili povratnu informaciju o preduzetim radnjama.

”Uprava policije do danas nije objasnila javnosti zašto je izostala profesionalno i blagovremeno postupanje načelnika CB Nikšić Dragoslava Pekovića već je umjesto njega bila primorana da reaguje odbornica Liberalne partije Jelena Marković”, zaključili su u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

CGO: Usklađivanje zarada na FCJK plod pritiska javnosti

“A ne svijesti Ministarstva prosvjete da svi zapošljeni u visokom obrazovanju, koji se finansiraju iz Budžeta, moraju...

Energoatom: Rusi se spremaju da napuste nuklearku u Zaporožju

„Proteklih nedelja efektivno dobijamo informacije da su se pojavili znaci da se oni možda spremaju da napuste...

Italijanski spasioci nastavljaju potragu za nastradalima u klizištu

Jedno tijelo je izvučeno juče dok su dvije porodice sa djecom među 11 nestalih u gradu Kazamičoli,...

Bogdanović: Ima nas i biće nas sjutra ispred Skupštine

“Sjutra će građani iz svih krajeva države još jednom dostojanstveno poručiti koga smatraju odgovornim za urušavanje građanskih...

Adžić: Netačno je odgovornost adresirati policiji, tužilaštvo efikasnije da...

“Državno tužilaštvo mora da reaguje, radnjama iz svoje nadležnosti, te da u punoj saradnji sa policijom, preduzme...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare