Injac: Potpisano Pismo o namjerama između Podgorice i regije Normandija

U cilju jačanja odnosa i saradnje između Glavnog grada i francuske regije Normandija, gradonačelnica Podgorice prof. dr Olivera Injac i predsjednik regije Normandija Hervé Morin potpisali su Pismo o namjerama, saopšteno je iz Glavnog grada

Navode da će prepoznajući zajedničke interese regije Normandija i Glavnog grada Podgorica, kao i značajan broj mogućnosti za saradnjuu oblasti obrazovanja, turizma, kulture, administracije i ekonomije, ovaj vid formalizovanja saradnje doprinijeti izgradnji dugoročnih odnosa.

„Veliko je zadovoljstvo što imamo priliku da organizujemo ovakvu posjetu i razgovaramoo potencijalnim oblastima saradnje. Postoji veliko interesovanje i spremnost i vjerujem da ćemo vrlo brzo preduzeti konkretne korake kako bismo i na taj način dali doprinos unapređenju ukupnih odnosa između Francuske i Crne Gore“, kazala je Injac nakon sastanka.

Pismo o namjerama ima za cilj da definiše eventualne zajedničke aktivnosti koje mogu rezultirati novim inicijativama, kako bi se razvio zajednički program razmjena ekspertize u različitim oblastima i budućim zajedničkim aktivnostima.

Predsjednik francuske regije Normandija je u srdačnom razgovoru sa predstavnicima Glavnog grada kazao da očekuje veoma dobru saradnju i da je privredni potencijal veliki, a to znači itekako veliki prostor za povezivanje kompanija i širenje saradnje u brojnim oblastima. 

Morin je posebno naglasio saradnju na polju obrazovanja, odnosno razmjene studenata i saradnje sa univerzitetima. Takođe, uputio je poziv predstavnicima Glavnog grada da uzmu učešće u Forumu za mir koji se organzuje u septembru ove godine, a koji će biti sjajna prilika za konkretizovanje planova i dalju saradnju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Majkl Pens predao dokumente za predsjedničku kandidaturu

Rojters nije u mogućnosti da odmah potvrdi autentičnost prijave na veb stranici Komisije. Pens...

Sjutra promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalim

Ujutru je na sjeveru po kotlinama moguća magla. Kako je saopšteno iz Zavoda za...

Milatović i Đurović prisustovali prijemu povodom šeste godišnjice učlanjenja...

Domaćini prijema bili su predsjednik Vlade i koordinator Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović i rukovodilac radom Ministarstva odbrane ministar Filip...

Britanska vlada smjestiće na barže 1.000 migranata – tražilaca...

Još dvije barže - pored jedne koja bi u naredne dvije sedmice trebalo da bude usidrena u...

Predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne, politika se ‘preselila’...

Politikolog Predrag Zenović ocijenio je da aktuelna predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne. Smatra da se ulazi...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare