LP: Podrška crnogorskim ugostiteljima, nova metodologija svima će pomoći

Liberalna partija iskazuje punu podršku zahtjevima crngorskih ugostitelja koji su se danas okupili u Budvi i iskazali protest protiv zatvaranja njihovog biznisa od kojeg žive stotine porodica.

“Ugostitelji u mnogim opštinama, kako na jugu tako i u Podgorici i na sjeveru, iskusili su u prvom talasu epidemije, a kasnije i izostankom turističke sezone, ogromne izazove i probleme održivosti svojeg posla, ekonomske održivosti ali i samog opstanka svojih porodica i porodica zaposlenih. Zato danas ne smijemo, koliko je to moguće, dodatno opterećivati njihovo poslovanje i dovoditi u pitanje opstanak kompletnog sektora ugostiteljstva, a time i turističku ponudu koja će biti ključna za obnovu ekonomije u narednom periodu.

Zato pozdravljamo i novu metodologiju obračuna stope kumulativne incidencije, odnosno broja oboljelih na broj stanovnika, koja će uzeti u obzir novije i relevantnije podatke o broju stanovnika i pravednije rasporediti neophodne zdravstvene i zaštitne mjere. Ova metodologija koju je juče usvojilo NKT, uvjereni smo, svima će pomoći. Isto tako, država mora nastaviti da pomaže ugrožene djelatnosti koje će biti ključne za oporavak nakon epidemije, međutim, moramo ostaviti dovoljno prostora da ovi sektori koliko je moguće, finansiraju sami sebe i budu samoodrživi i stabilnog poslovanja, kako bi što manje opterećivali javne finansije a uspješno nastavili da obavljaju svoj posao”, smatraju u LP. 

Liberali poručuju da je neprihvatljivo da zbog neodgovornih pojedinaca koji krše mjere, posljedice snose svi građani. 

“Podsjećamo, prema podacima Svjetskog savjeta za turizam i putovanja za Crnu Goru, u našoj državi za ovu granu privrede je vezano čak 66.0000 radnih mjesta, što čini gotovo polovinu radnih mjesta u privatnom sektoru.

Ono što je neophodno jeste da se nastavi sa strogim sprovođenjem preventivnih mjera kao što su nošenje maske, dezinfekcija i održavanje socijalne distance te sprovođenjem oštrih sankcija prema onima koji ugrožavaju javno zdravlje kršenjem ovih mjera. Neprihvatljivo je da zbog neodgovornih pojedinaca koji krše mjere permanentno i svjesno, posljedice snose svi građani i njihovo poslovanje i izdržavanje njihovih porodica”, navode u saopštenju. 

Preuzmite našu aplikaciju

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare

NAJNOVIJE

Bajden se okliznuo i završio kod doktora

Kako prenosi "Ej Bi Si njuz", očekuje se da ga uskoro pregleda ortoped.

CIK: Novi gradonačelnik u Sjevernoj Mitrovici Milan Radojević

Milan Radojević, iz Srpske liste, dobio je 89 odsto glasova. Daka je rekla da se izborni proces...

Nigerija: U stravičnom napadu ubijeno najmanje 110 civila

Masakr se dogodio u subotu u selu Košobe i drugim ruralnim zajednicama u blizini glavnog grada države...

(VIDEO) Novinarka Happy TV: Iz Podgorice protjeran ambasador Srbije...

Kako se čuje na snimku koji se pojavio na Tviteru, novinarka kaže da je iz Podgorice protjeran...

(VIDEO) Hiljade ljudi evakuisano nakon erupcije vulkana u Indoneziji

Kako navode mediji u Indoneziji, nakon eksplozije, vulkan je izbacio velike količine prašine i dima četiri kilometra...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare