Marković: Nema pregovora oko antifašizma!

Upravo je Cetinjem i Crnom Gorom odjeknula vijest da Ministarstvo nadležno za prosvjetu kani kazniti nastavnicu Sanju Vujović jer je djeci omogućila da proslave - Dan pobjede nad fašizmom! Dan koji slavi Evropa i svijet kao simbol udaranja temelja osnovnim civilizacijskim vrijednostima, saopštio je član cetinjskog SD Petar Marković.

Marković je kazao da je takva vijest iz Ministarstva prosvjete toliko bezumna, da uopšte neće dozvoliti sebi da ulazi u dokazivanje svog stava, koji je, smatra on, podrazumijevajući za svako misleće biće.

“Dan kad je nacizam kao najmračnija ideologija od čije ruke je stradalo više desetina miliona ljudi kapitulirao. Dan koji škole Crne Gore, od kojih mnoge nose upravo imena slavnih antifašista, inače obilježavaju! Takva vijest od Ministarstva je toliko bezumna, da uopšte nećemo dozvoliti sebi da ulazimo u dokazivanje svog stava, koji je podrazumijevajući za svako misleće biće. Samo ćemo reći da Ministarstvo prosvjete pokušava taj veliki dan označiti ni manje ni više nego kao politički! Politički je možda jedino za to nesrećno Ministarstvo, koje taj veliki dan, što je upravo i pokazalo, gleda kroz partizani vs četnici. Pošto znamo kojoj strani naginje ministarka, motivi su nam jasni”, poručio je član cetinjskog SD.

Marković

On je dodao da oko civilizacijskih vrijednosti, poput antifašizma, nema pregovora.

“Gospodo iz Ministarstva prosvjete, nauke kulture i sporta: antifašizam je svjetska vrijednost i moralni kompas, a ne nikakva politika. To što ste vi oličenje vrijednosti kojih se svijet gnuša, to što vi branite nastavnicima i djeci da naprave otklon od fašizma, i to što vi pokušavate da pregovarate oko toga je li bolji fašizam ili antifašizam, pokazuje samo sav vaš ideološki mrak. Oko civilizacijskih vrijednosti gospodo nema pregovora. Nema pregovora oko antifašizma!”, zaključio je Marković.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Damjanović: Kovačević šibicarskim trikom pokušao da prevari upravu Nikšićkog...

Prema njegovim riječima ono što je važno napomenuti radi crnogorske javnosti jeste da je Kovačević vidno uznemiren...

Bošnjak: Krivokapiću, postali ste glavni problem Crne Gore

Pismo prenosimo integralno: “Gospodine Krivokapiću, Neću Vam dozvoliti da na jedan...

Za dan 16 saobraćajnih nezgoda, petoro povrijeđenih

Iz Operativno-komunikacionog centra Uprave policije kazali su da se u Podgorici dogodilo osam nezgoda, Nikšiću tri, Kotoru...

Bošković: Vjera i SPC nikako ne idu ruku pod...

"Vjera i SPC nikako ne idu ruku pod ruku(makar ovaj dio “vjernika” u Crnoj Gori)"napisao je Bošković.

Crnogorska kulturna mreža: Projekcijom filma Malagurskog osramoćen Saborni hram...

Prema njihovim riječima neshvatljivo je da film koji ima političku sadržinu koja je bazirana na lažima, bude...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare