Marunović meta uvreda i prijetnji portala IN4S koje ugrožavaju njegovu bezbjednost

Crnogorski reditelj Danilo Marunović ponovo je bio meta uvreda i prijetnji portala IN4S i njegovih čitalaca, koji su, nakon što je ga je taj medij optužio da „poziva na građanski rat“ počeli da mu šalju poruke neprimjerenog sadržaja, kao i da društvenim mrežama dijele njegove fotografije i pominju njegovo ime u vulgarnom, malicioznom i zastrašujućem kontekstu.

Povod za to bila je Marunovićeva kolumna na Portalu Analitika Na ulice u kojoj, između ostalog, poziva na građanski bunt i u metafori „ruke se moraju uprljati“ sugeriše proteste umjesto nijemog posmatranja situacije koja veliki broj građana čini nezadovoljnima.

Nakon što je objavljen tekst u kojem je ovaj dio izvučen iz konteksta, Marunović je dobio niz najvulgarnijih uvreda i prijetnji na društvenoj mreži Facebook koje ugrožavaju njegovu bezbjednost.

Prepoznat po borbi za tolerantno građansko društvo bez fašizma, primitivizma, netolerancije i nasilja Marunović je godinama unazad bio meta napada onih društvenih struktura koje su se protivile ciljevima za koje se zalaže i o čemu bez dlake na jeziku govori u medijima.

„Ovo je samo jedan u nizu napada portala IN4S na mene, gdje u maniru manipulacije mojim izjavama, manipulisanjem kontekstom i dezinformacijama, brutalno kompromituju moje ime i moj ugled. Kao posljedicu, ovakvi napadi imaju pojavu masovnih prijetnji i uvreda, koje ozbiljno dovode u opasnost moju porodicu i mene“, kazao je Marunović za Portal Analitiku.

On napominje da, kada prosječan čitalac, koji nema vještinu da razazna laž i poluistinu od istine, pročita te naslove koji vrijeđaju njihova politička ili nacionalna osjećanja, takav tabloidni metod kod njih stvara atmosferu netrpljivosti, mrznje i ostrascenosti.

„Znamo koji mediji i u kojim istorijskim trenutcima su radili takve stvari, koliko je to opasno i šta moze da ima za posljedice. Ukoliko se meni ili mojoj porodici išta dogodi, smatraću portal IN4S direktno odgovornim. Ko je pročitaomoju kolumnu, jasno zna da je laž da sam pozvao na građanski rat. Cijeli svoj zivot i svoju karijeru sam posvetio pacifističkim idejama tolerancije, mira i ljubavi.Takođe, nikada nijesam uvrijedio ministarku Bratić, niti mi moje vaspitanje to dozvoljava, uprkos bilo kojim razlikama u mišljenju. Jednostavno, učen sam da se prema ženama mora odnositi sa viteškim manirom“, pojasnio je Marunović.

Najavio je da će, kako bi se makar nekako zaštitio, podnijeti krivične prijave protiv onih koji mu prijete i vrijeđaju ga.

„Portal IN4S ću tužiti za širenje laži i deziformacija koje su izazvale lavinu netrpeljivosti prema meni i dovele u opasnost egzistenciju moje porodice i mene“, poručio je Marunović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Medojević o Krivokapiću i Abazoviću: Narod ne zaslužuje ovakve...

“Predsjednik Vlade optužio je svog zamjenika da je narko-kartelu dojavio informacije o zapljeni kokaina i da je...

Smrt djevojke i mladića iz Nišića nastupila utopljenjem

Obdukcija je kako saznajemo pokazala da na njihovim tijelima nije bilo bilo kakvih tragova nasilja, te da...

Medijska zajednica Crne Gore želi konkretne reforme medijskog sektora

Anketa je sprovedena putem online upitnika u periodu od sredine decembra 2021. do sredine januara 2022. godine....

Rudan o Đokoviću: Da si silovatelj djevojčica, premijer kriminalac,...

 Ona je, između ostalog, uporedila njegov slučaj sa još jednim koji puni novinske natpise ovih dana: optužbe...

URA: Osuđujemo skrnavljenje fasade crkve u Podgorici

Oni su naveli da izolovani slučajevi bazirani na vjerskoj netrpeljivosti nikada neće biti društveno prihvaćeni u Crnoj...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare