Izvor:Pobjeda

Podgorica: Dječak pretučen usred škole, policija podnijela prijavu protiv maloljetnika

Učenik Osnovne škole "Radojica Perović" juče je pretučen u prostorijama te obrazovne ustanove, kada je učenik neke druge škole neopaženo ušao u objekat, kazala je direktorica te podgoričke Osnovne škole Snežana Tomanović.

– Juče je oko 12.45 sati, neposredno prije početka sedmog časa, dječak koji nije učenik naše škole, neopaženo ušao u školu. Radnica je bila na hodniku, ali je on, kako se vidi na snimku kamere, iskoristio gužvu u hodniku (đaci su mijenjali kabinete), i sa nekoliko dječaka, učenika naše škole, ušao u prostorije škole. Otišao je na sprat, ispred učionice iz koje je izašao učenik naše škole, jer je tražio nastavnici da ode do toaleta, tu ga sačekao i nasrnuo na njega. Nastavnica koja je čula uzvike, izašla je iz kabineta i razdvojila dječake – ispričala je direktorica.

Tomanović je kazala da je slučaj prijavljen Upravi policije, odakle nam je potvrđeno da je krivična prijava po nalogu državnog tužioca podnijeta protiv petnaestogodišnjeg dječaka zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje.

– Učenik naše škole je zadobio povrede, majka je obaviještena, poveden je kod doktora, ima hematome – rekla je Tomanović, dodajući da je dječak srećom prošao bez lomova.

Istakla je da je tokom ove situacije bila na seminaru, te da su dežurni nastavnici i radnici bili na svojim mjestima.

– Ali maloljetnik nije izazivao ulaskom nikakvu pažnju, druga djeca su bila oko njega, pa niko nije primijetio da nije đak naše škole, tim prije što je iste dobi i kao naši učenici i što škola ima više od 1.600 đaka, te je nemoguće zapamtiti svaki lik – objasnila je Tomanović.

Poručila je da je Upravi škole i nastavnom osoblju teško što se ovako nešto desilo.

– Te apelujemo na državne institucije da obezbijede školskog policajca, i da se preispita Zakon o osnovnom obrazovanju u dijelu koji se tiče izricanja vaspitnih mjera – zaključila je Tomanović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Moskva napadnuta dronovima: Gore zgrade

„Sve hitne službe grada su na mjestu nesreće“, rekao je Sobjanin. Ruska državna novinska...

Kosovo: Postignut dogovor da se povuku specijalne jedinice

On je rekao da im je „komandant KFOR rekao da če četvorica privedenih građana biti puštena, ali...

Telekom Montenegro Business Run: Još dva dana za prijave...

Trku na 5.000 metara četvrti put zaredom organizuju Multisport akademija MAYER i Business support centar, dok je...

Papović: Paradoksi i realnost crnogorske politike

“Izborom Jakova Milatovića za predsjednika Crne Gore okončan je politički proces započet 30. avgusta 2020. godine. U...

Ombudsman: Osude necivilizacijskog i nesportskog ponašanja

"Smatramo da se u ovim i sličnim situacijama moraju aktivirati, odnosno primijeniti dosljedno odredbe Zakona o sprječavanju...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare