Pojačati mjere prevencije protiv koronavirusa u Danilovgradu

Epidemiološka situacija u Danilovgradu se mora što prije popraviti, kako ne bi došlo do situacije da se u toj lokalnoj samoupravi primjenjuju rigoroznije mjere prevencije, poručila je predsjednica te opštine Zorica Kovačević na sjednici Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje.

Na sjednici je konstatovan u proteklih nekoliko dana blagi porast broja oboljelih i umrlih od koronavirusa.

Kovačević je kazala da je povećana frekvencija građana na relacijama do Podgorice i Nikšića zbog obavljana radnih zadataka u tim gradovima što je, kako je navela, veoma teško kontrolisati.

„Takođe, jedan od razloga širenja zaraze su okupljanja u porodičnim objektima i drugim javnim mjestima“, rekla je Kovačević i naglasila da ima i neodgovornih sugrađana koji su pozitivni ili su u izolaciji, a nesmetano se kreću u društvu.

Ona je istakla odličnu saradnju sa Odjeljenjem bezbjednosti, Komunalnom policijom i nadležnim inspekcijskim organima čiji službenici svakodnevno na terenu upozoravaju vlasnike ugostiteljskih radnji i građane da se pridržavaju preporuka Instituta za javno zdravlje.

Za direktora Doma zdravlja  Dejana Mandića, Danilovgrad po ovom pitanju prati trend ne samo u Crnoj Gori nego i u okruženju.

“Vakcina ima dovoljno i može se birati jedna od tri ponuđene vrste. ali ne i medicinskog kadra da se svi zadaci završe na vrijeme. U novom kontigentu dobili smo 530 doza i imunizacija se sprovodi po planu i prioritetima. Za ove potrebe i sve veće interesovanje građana da se vakcinišu osposobićemo i nekoliko učionica u OŠ „Vuko Jovović“ kako bi svima izašli u susret“, rekao je Mandić, ističući da su tokom minulog vikenda imali čak 270 patronažnih posjeta kako bi se spriječila transmisija virusa.

Na sastanku je zaključeno da treba pojačati mjere kontrole sprovođenja epidemioloških mjera prema svim ugostiteljskim, trgovinskim i drugim privrednim i društvenim subjektima i posredstvom sredstava javnog informisanaja apelovati da se striktno treba pridržavati propisanih mjera od strane nadležnih institucija i izvršiti imunizaciju što većeg broja građana i na taj način trajnije spriječiti dalje širenje virusa.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Bilčik: Promjena granica i razmjena teritorija je opasan put...

Promjena granica i razmjena teritorija je opasan put u eksplozvnu prošlost, ocijenio je Bilčik povodom navodnog non...

Šef kalabrijske mafije, koja je pretekla sicilijansku “Cosa Nostru”...

Izvor je potvrdio da Nikolino Grande Aracri, koji služi kaznu doživotnog zatvora zbog ubistva u zatvoru u...

OVA EVROPSKA država plaća 200 EURA PO OSOBI ako...

Oni koji odaberu smeštaj u hotelu s pet zvjezdica dobiće 100 eura po osobi za rezervaciju. Gosti u hotelima...

Adžić: Pad Vlade ako Krivokapić povuče predlog o smjeni...

On je u emisiji Argumenti, na Televiziji Crne Gore, kazao da bi, u ovom momentu, to bilo...

“DOBIĆEŠ SVE ŠTO POŽELIŠ: Kurc u centru skandala, pronađeno...

Nova afera trese austrijsku vladu, na čijem čelu je kancelar Sebastijan Kurc, nakon što su mediji došli do...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare