Popović: Mladima potrebno nešto što će im dati smjernicu za dalji tok razvoja svoje ličnosti

Predsjednik Asocijacije mladih Crne Gore Marko Popović danas je na Skupštini iznio prijedlog o osnivanju omladinskog časopisa u sklopu organizacije, saopšteno je iz ove NVO.

Na sjednici Skupštine ova inicijativa biće uvrštena u dnevni red i o njoj će se raspravljati. Kako je pisanim putem obavijestio članove Skupštine o ovoj ideji naveo je i razloge zašto smatra da u Crnoj Gori treba da postoji jedan ovakav časopis.

“Trenutno živimo u vremenu u kojem se u medijima plasira razan materijal koji je u većini slučajeva daleko od kulturnog, obrazovnog i poželjnog za jednu mladu ličnost koja svoju unutrašnju energiju razvija. Medijski prostor je dat ljudima niskog morala, nekakvim rijaliti emisijama koje nemaju ništa pozitivno da prenesu gledaocu. Droga, kriminal, vođenje kriminalnog načina života su one stvari koje se preko medija plasiraju i koje mladi upijaju i u njihovu sivjest to ispada nešto što je sasvim normalno i poželjno upravo iz razloga što je takvim stvarima dat veliki medijski prostor”, ocijenio je Popović.

On smatra da je mladima potrebno nešto što će im dati smjernicu za dalji tok razvoja svoje ličnosti.

“Vedre teme, kvalitetne informacije, predstavljanje mladih na svim poljima kulture, umjetnosti, sporta, rezultati na školskim i univerzitetskim takmičenjima su samo djelovi onoga što bi taj časopis trebao u sebi da sadrži. Zar ne bi bilo ljepše pročitati da je jedno školsko odjeljenje osvojilo međunarodno takmičenje u matematici nego čitati o tamo nekim „rijaliti zvijezdama“ koje nemaju nijednu pozitivnu pouku poslati? Osnovni cilj časopisa treba da bude promovisanje pozitivnih i edukativnih primjera u društvu, pogotovo kod mladih. Mladi treba da budu glavni pozitivni pokretač u društvu i ako oni ispred sebe stalno imaju plasiran negativan sadržaj, gubi se pravac pravilnog društvenog i duhovnog razvoja”, kazao je Popović.

Nakon razmatranja ove inicijative i ukoliko se većinom glasova Skupštine prihvati ova inicijativa, razgovaraće se o formiranju redakcije časopisa. Članovi Skupštine još jednom su pozdravili ideje koje dolaze od strane predsjednika Asocijacije mladih Crne Gore.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Šta svijet može očekivati u slučaju katastrofe u nuklearnoj...

“Svaki napad na nuklearne elektrane je samoubilački”, rekao je prošle sedmice generalni sekretar Ujedinjenih naroda Antonio Gutereš, te je...

Njemačka neće odgovoriti na poziv za ukidanje ruskih turističkih...

Države koje podržavaju takvu zabranu kažu da Rusi ne bi trebalo da budu u mogućnosti da idu...

Demokrate: Abazović i dalje nije svjestan da mu riječ...

Prvo, smatraju Demokrate, Abazović očito i dalje, kako kažu, nije svjestan da su mu propali koncepti obje...

Nikolić: Abazović pokušava “političkim mehanizmom“ Mandića, koji se napaja...

“Upravo taj “mehanizam” mu je omogućio da bude premijer, kako bi se Crna Gora vratila na put...

Sud u Mjanmaru osudio svrgnutu liderku zemlje za još...

U četiri slučaja korupcije o kojima je odlučeno u ponedjeljak, Su Ći je navodno zloupotrebila svoj položaj...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare