Izvor:RTCG

POPOVIĆ: Pokazaćemo borbenost i veliko srce koje CG ima

Selektorka crnogorskih rukometašica Bojana Popović kaže da pripreme za Tokio idu po planu. Najbitniji protivnici, po njenom mišljenju su Angola i Japan protiv kojih će se boriti besprijekornom odbranom. Želi da Lavice pokažu svoj karakter, veliko srce koje Crna Gora ima i borbenost.

Naše rukometašice za tri dana kreću u Olimpijsko selo.

“Još tri, četiri treninga ćemo u Podgorici odraditi i onda ćemo tamo imati tu neku glazuru do samog takmičenja”, istakla je Popović.

Kaže da su sve djevojke zdrave.

“Svjesni smo da će biti naporno. Cijela godina je bila u tom duhu, dosta testiranja, papirologije, tako da je djevojkama to već poznato. Nadam se da kada stignemo u selo da će toga biti manje i da ćemo fokus staviti na rukomet i ono što nas očekuje”, objasnila je Popović.

Na Olimpijadi nema lakog protivnika, ponavlja ona, i sam odlazak je veliki upjeh.

“Dvije najbitnije utakmice su nam protiv Angole i Japana. Važno je da se u te utakmice uđe kvalitetno, fokusirano, da znamo u svakom momentu šta od njih da očekujemo i zato se najviše spremamo”, istakla je Popović.

Dodaje da su nezgodne obje reprezentacije, a tu su i Norveška i Koreja.

Kazala je da se trude da odbrana funkcioniše besprijekorno, da bude puna dobre energije, agresivnosti, da poremete protivnika i da ne daju na sebe.

“Mislim da će sve biti na nivou i da je to dio koji će biti naša vodilja”, istakla je selektorka.

Dodaje da je mnogo teže biti u koži selektora nego igrača.

“Ovo je mnogo stresnije, ali i velika čast i zadovoljstvo. Nadam se da ćemo uspjeti da pokažemo svoj karakter i ono što Crna Gora ima, a to je veliko srce i borbenost.


Duh zajedništva je nešto što donosi rezultate

Jovanka Radičević koja će sa Draškom Brguljanom nositi crnogorsku zastavu u Tokiju kaže da je teško opisati ono što osjeća zbog toga.

“To je velika čast i privilegija i sigurno da su samo OI san svakog sportiste. Čast koju je meni ukazao Crnogorski olimpijski komitet je ostvarenje mog sna i vrhunac moje karijere. Presrećna sam i preponosna”, kaže Radičević.

Ističe da su pripreme teške i vjeruje da su spremni.

“Atmosfera u ekipi je sjajna. Taj duh zajedništva je nešto što donosi rezultate. Mi smo to osjetile na koži više puta. Kada tim diše kao jedno, ne može da ne da rezultat”, ističe ona.

Golmanka Ljubica Nenezić kaže da lavlje srce i borbenost krase crnogorske rukometašice i zato očekuje najbolje rezultate.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Šef hrvatske diplomatije: Spajić je proevropski političar u sastavljanju...

"Spajić je proevropski političar u sastavljanju Vlade", poručio je Grlić Radoman tokom obilježavanja godišnjice osnivanja logora u...

Državljanin Belgije se izgubio na Visitoru

“Pripadnici Gorske službe spašavanja Crne Gore otpočeli spasilačku akciju na Visitoru – Opština Plav. Naime državljanin Belgije...

Putin potpisao ukaz o regrutaciji 130.000 ljudi

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas ukaz o jesenjoj regrutaciji 130.000 ljudi, koliko će biti pozvano...

Španski konzervativci nisu uspjeli sastaviti vladu

To je drugo glasanje parlamenta o prijedlogu da Fejho, lider konzervativne Narodne partije, postane premijer, pošto je...

Tri kandidata ne ispunjavaju uslove za članove Savjeta RTV...

Odbor za izbor i imenovanje treba da utvrdi listu kandidata koji ispunjavaju uslove za Savjet RTV Podgorice.

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare