Šehović pitao Vlaovićevu: Zašto nijeste smijenili klero-nacionaliste sa čelnih mjesta u nekim institucijama kulture

Predsjednik i poslanik Socijaldemokrata Crne Gore Damir Šehović pitao je ministarku kulture Mašu Vlaović kakav je njen stav o tome što čelnu poziciju u Filmskom centru pokriva osoba koja ne spada u istaknute kulturne stvaraoce, što bi po zakonu morala biti, i koja je, kako je kazao, jedna od viđenijih članica šovinističkog pokreta Dveri, poznatog, između ostalog i po tome što 'otvoreno vrijeđaju, ponižavaju i prijete Crnoj Gori i njenim građanima'.

„Šta kandidat na izbornoj listi partije koja Crnogorsku naciju smatra „komunističkim proizvodom“ radi na čelu jedne od najvažnijih kulturnih institucija u državi?! Kakav vam je stav o „tihoj okupaciji“ Crnogorskog narodnog pozorišta, na čijem se čelu nalazi lice koje je svojim radnim angažmanom vezano više za nama susjednu nego za našu državu. Vidite li nešto problematično u tome što za godinu i po dana, prema saznanjima koja imam, nijedan crnogorski reditelj nije režirao u crnogorskom nacionalnom teatru?“, pitao je Šehović.

Šehović je dalje istakao da je teško, nažalost, izmjeriti štetu koju je prethodna Vlada napravila državi, ali nije teško konstatovati da je aktuelna na dobrom putu da je u tome nadmaši, jer je očigledno da se njome upravlja sa strane, da je to Vlada koja vlada u svoje ima ali za tuđi račun, nudeći nam trule kompromise koji to nijesu i ne smiju biti.

„Zato ovakva vlada nije ni smjela biti izabrana, a nakon njenog dvomjesečnog rada je jasno da je SD bio u pravu kada je upozoravao da ovo nije nikakva evropska, nego suštinski Vučićeva Vlada, koja treba da završi sve ono što Krivokapićeva nije smjela ili nije stigla“, rekao je Šehović.

Poslanik SD-a je dalje konstatovao da smjene takvih kadrova sa naopakim svjetonazorima nije revanšizam, nego oslobađanje zarobljenih institucija kulture.

„Nisu u pitanju političke trgovine i politička namještenja, nego odbrana osnovnih civilizacijskih tekovina i vrijednosti. Radi se o odbrani kulture koja je temelj multikonfesionalnog crnogorskog društva od klero-nacionalista – od mržnje, ponižavanja i negiranja države Crne Gore“, zaključio je Šehović.

Šehović, međutim, nije dobio jasan odgovor.

„Kadrovska politika i ljudski resursi mijenjaće se nakon sveobuhvatne analize i to na svim organizacionim nivoima”, poručila je ministarka Vlaović, dodajući kako su u toku izrade strateških dokumenata, te da će biti izmijenjeni zakonski propisi kako bi se uticalo na efikasnost u pogledu kadrovskih pitanja.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Predsjednica Slovačke uputila telegram Đukanoviću: U ovom teškom trenutku...

“Uvaženi gospodine Predsjedniče, sa dubokom tugom primila sam vijest o tragičnim događajima koji su se desili u...

Nikšićanin ranjen u tuči

Kako nam je nezvanično potvrđeno u Nikšiću je došlo do ranjavanja jedne osobe oštrim predmetom, kojoj su...

CPC će sjutra služiti liturgiju za stradale na Cetinju

Službe će, najavljuju iz CPC, služiti od 10 časova. “Pozivamo Vjerni narod da uzme...

Đukanović: Cijenimo pažnju susjeda i poruke saosjećanja i podrške...

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, danas imao odvojene telefonske razgovore sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i...

Rakočević o radu policije na Cetinju: Preventivne mjere potpuno...

Očekuje da se nadležni organi što prije izjasne po pitanju eventualnih propusta u radu policije.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare